Karmod'un ihracat hedefi katma değeri yüksek üretim

- Karmod Prefabrik Yapı CEO'su Çankaya: - "Yüze yakın ülkeye ulaştığımız bu dönemde ihracattaki önceliğimiz katma değeri yüksek üretimler olacak" - "Bu hedefimiz doğrultusunda Ar-Ge ve Ür-Ge çalışmalarımıza hız verdik"

19 Temmuz 2017 Çarşamba 16:09
Karmod'un ihracat hedefi katma değeri yüksek üretim






İSTANBUL (AA) - Karmod Prefabrik Yapı Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Çankaya, yüze yakın ülkeye ulaştıkları bu dönemde ihracattaki önceliklerinin katma değeri yüksek üretimler olacağını belirterek, bu hedef doğrultusunda Ar-Ge ve Ür-Ge çalışmalarına hız verdiklerini bildirdi.

Çankaya, yaptığı yazılı açıklamada, üretimlerinin tamamında yerli ham madde ve girdiler kullandıklarını belirterek, temel amaçlarının prefabrik yapı sektöründe ülke ekonomisine en iyi katkıyı sağlayabilmek olduğunu ifade etti.

Son dönemde gerçekleştirdikleri çalışmalarla özellikle çelik ev ürünlerinin detay çözümlerine yenilikler getirdiklerini anlatan Çankaya, savunma sanayisi alanına yönelik olarak da kurşun geçirmez zırhlı güvenlik kabini ve zırhlı siperlik gibi katma değeri olan üretimler gerçekleştirdiklerini aktardı.

Çankaya, Karmod olarak 2017 ihracat hedeflerine ulaşarak başarılı bir yıl geçireceklerine inandıklarını vurguladı.

Mehmet Çankaya, "Yüze yakın ülkeye ulaştığımız bu dönemde ihracattaki önceliğimiz katma değeri yüksek üretimler olacak. Bu hedefimiz doğrultusunda Ar-Ge ve Ür-Ge çalışmalarımıza hız verdik." ifadelerini kullandı.


- "Güney Amerika'dan talep var"


Çelik evlerinin son dönemde Güney Amerika ülkelerinde de talep görmeye başladığını belirten Çankaya, şunları kaydetti:

"Peru, Venezuela, Şili, Kolombiya ve Panama’da çelik ev modeliyle konutlar kurduk. Peru, Kolombiya ve Panama'da katıldığımız fuarlarda yeni konutlarımızın tanıtımını yapmamızın bu ülkelere gerçekleştirdiğimiz satışlarda önemli katkısını gördük. Yine çelik evlerimizi Suudi Arabistan, Kuveyt ve Katar gibi ülkelere gönderiyoruz. Savunma sanayine yönelik üretimlerimizden kurşun geçirmez zırhlı kabin ve zırhlı siperlik için de yurt dışı talep alacağımız kanısındayız. İlk etapta Peru'ya zırhlı kabin ihraç ettik."

Mehmet Çankaya, yapılarını demonte vidalı geçmeli sistemle uluslararası taşımacılık standartlarında Türkiye'de üreten Karmod'un, ürünlerini yurt dışı ekipleriyle yerinde kurulum yaparak kullanıma hazır şekilde teslim ettiğine değindi.

Çankaya, yurt dışına gönderdikleri yapılar arasında toplu konutlar, işçi şantiye kamp yapıları, hastane ve okul yapıları, ofisler, büfe ve güvenlik kabin ürünlerinin yer aldığını ifade etti.

Anahtar Kelimeler:
Karmod
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.