Katarakt ameliyatında gözünü kaybeden Gündüz, şofbenden sızan gazdan öldü

Bahri KARATAŞ/İZMİR, () - İZMİR'de 4 yıl önce, katarakt ameliyatı sonrası enfeksiyon kapan ve bir gözünü kaybeden 61 yaşındaki Hüdaverdi Gündüz, şofbenden sızan gazdan zehirlenip öldü. İzmir Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve...

12 Mart 2015 Perşembe 14:28
Katarakt ameliyatında gözünü kaybeden Gündüz, şofbenden sızan gazdan öldü






Bahri KARATAŞ/İZMİR, () - İZMİR'de 4 yıl önce, katarakt ameliyatı sonrası enfeksiyon kapan ve bir gözünü kaybeden 61 yaşındaki Hüdaverdi Gündüz, şofbenden sızan gazdan zehirlenip öldü.
İzmir Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi'nin Göz Kliniği'nde 2011 yılı ocak ayında gerçekleştirilen katarakt ameliyatları sırasında enfeksiyon sonucu 8 hasta kör olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. İzmir'deki Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde, aynı zamanda başhekim yardımcısı da olan Opr. Dr. G.K., 8 hastadan birine nukleus parçası aspirasyonu, 7'sine peş peşe katarakt ameliyatı yaptı. Aynı gün taburcu edilip ertesi gün kontrole çağrılan hastalar İlhami Yaşa, Musa Meleş, Hüdaverdi Gündüz, Şerafettin Karabük, Yüksel Altınçubuk, Cevriye Enhoş, Ramazan Avşar ve Mehmet Hasdemir enfeksiyon kaptı.
Doktor hatasının neden olduğu katarakt faciasında birer gözlerini kaybeden hastalar açtıkları tazminat davalarını kazandı, faiziyle birlikte 7 hastaya 50'şer, bir hastaya 20 bin lira tazminat ödendi.
Katarakt ameliyatında bir gözünü kaybeden hastalardan, Buca'da oturan 2 çocuk babası Hüdaverdi Gündüz, banyoda şofbenden sızan gazdan zehirlendi. Yakınları tarafından hastaneye kaldırılan Gündüz yaşamını yitirdi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.