Kaynak Holding'den açıklama...

İstanbul, () - KAYNAK Holding, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü, Kaçakçılık ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosu'nun soruşturmasıyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı. Kaynak Holding Kurumsal İletişim'den yapılan...

08 Eylül 2015 Salı 18:26
Kaynak Holding'den açıklama...






İstanbul, () - KAYNAK Holding, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü, Kaçakçılık ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosu'nun soruşturmasıyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı.

Kaynak Holding Kurumsal İletişim'den yapılan açıklama şöyle:

"Şirketler grubumuza bugün saat 14:00 sularında bir polis baskını gerçekleştirilmiştir. Mesnetsiz iddialar ve hayali tanıklar marifetiyle iki yılı aşkın süredir Kaynak Holding baskı altında tutulmaya çalışılmaktadır. Bu kapsamda ilk olarak holding merkezimizde 26 Mart 2014 tarihinde aramalı denetim gerçekleştirilerek gerekli görülen bütün belge, bilgi ve bilgisayar imajlarına el konulmuştur. Hatta denetlemeler son beş yılı kapsayacak şekilde genişletilmiştir. Bu detaylı incelemelerden alnının akıyla çıkan Kaynak Holding bir kez daha benzer şekilde yıpratılmaya çalışılmaktadır."

"HUKUKEN GARABET..."

"Daha önce yapılan aramalı denetim sırasında her türlü bilgi ve belgeye el koyulmasına rağmen 9. Sulh Ceza Hakimliği'nin yeniden benzer bir karar vermesi oldukça düşündürücüdür. Arama kararında yer alan iddialar aşağıdaki gibidir;

1-Baskına Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'nde yer alan bir tavsiye dayanak yapılmıştır. Bu hukuken bir garabettir. Söz konusu belgenin uluslararası hukukta ve Türkiye Cumhuriyeti yasalarında bir karşılığı yoktur.

2-Hukuk ihlalleri ile dolu kararda sosyal medyada 'troll' olarak adlandırılan hesapların yazdıkları ana dayanaklar arasında yer almaktadır.

3-Yine kararda bir kısım medyada çıkan haberler (Kamuoyunda “Havuzö diye tabir edilen medya) yüzlerce polisle yapılan baskının gerekçeleri arasında yer almaktadır. Bu medyanın ve trollerin nereden ve nasıl yönetildiği kamuoyunca malumdur.

4-Daha önce “hayali bir şahıs tarafından atılan mailö baskına gerekçe gösterilirken yine benzer şekilde isimsiz ihbarlar bugün yapılan Kaynak Holding baskını için kullanılmıştır."

"YASALARA TİTİZLİKLE VE SONUNA KADAR UYUYORUZ"

"Şirketler grubumuz uluslararası toplumun uyguladığı ticari kanunlar ve Türkiye Cumhuriyeti yasalarına titizlikle ve sonuna kadar uymaktadır. Hatta uluslararası bağımsız denetim raporlarımız da mevcuttur. Bugüne kadar devletimize hesap vermekten ve her denetimden alnımızın akıyla çıkmaktan dolayı gurur duymaktayız. Tek hedefimiz milletimize ve insanlığa faydalı olmak, daha çok vatandaşımıza iş kapısı sağlamaktır. Bundan sonra da Allah'ın (CC) izniyle bu anlayışla çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.