Kayseri’de Gaziler Günü kutlandı

KAYSERİ’de 19 Eylül Gaziler Günü, düzenlenen törenle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan törene Vali Orhan Düzgün, Jandarma Bölge Komutan Vekili Tuğgeneral Uğur Özcan, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mehmet Savruk,...

19 Eylül 2015 Cumartesi 14:36
Kayseri’de Gaziler Günü kutlandı






KAYSERİ’de 19 Eylül Gaziler Günü, düzenlenen törenle kutlandı.
Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan törene Vali Orhan Düzgün, Jandarma Bölge Komutan Vekili Tuğgeneral Uğur Özcan, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mehmet Savruk, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kayseri Şube Başkanı Osman Balcı, vali yardımcıları, askeri erkan, gaziler ve çok sayıda kişi katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ardından, Valilik, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Muharip Gaziler Derneği çelenkleri Atatürk Anıtı önüne bırakıldı. Öğrencilerin, günün anısına okuduğu şiirle devam eden törende konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kayseri Şube Başkanı Osman Balcı, şöyle denildi:
"Türkiye Büyük Millet Meclisi, Sakarya Meydan Muhaberesi’nin başkomutanı Mustafa Kemal'e, zaferin anısına 19 Eylül 1921'de mareşal rütbesi ve gazi unvanı vermiştir. Gaziler Günü olarak kutladığımız 19 Eylül, aynı zamanda Türkiye Muharip Gaziler Derneği'nin de kuruluş yıl dönümüdür. Gaziler Günü, bu aziz vatana canını adayan kahramanların günüdür. Kahraman gaziler, Gaziler Günü'nüz kutlu olsun."
Tören ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, son günlerde yaşanan terör olayları nedeniyle Kayseri’ye de 3 şehidin geldiğini ve bundan büyük üzüntü duyduklarını dile getiren Vali Orhan Düzgün, şehit ailelerine baş sağlığı diledi. Tüm gazi ve şehitlere şükranlarını sunduğunu ifade eden Düzgün, şunları söyledi:
"Milletimiz ve devletimizin huzuru için, bayrağımızın sürekli gönderde kalması için canlarını feda eden şehitlerimiz ile birlikte onlarla beraber çarpışan, savaşan ya da ülkemizin güvenli ve huzur içerisinde hayatını devam ettirebilmesi için gazi olan bütün kahraman asker ve polisimizi şükranla yad etmek istiyorum. Özellikle içinden geçtiğimiz zor günlerde, onların bize bıraktıkları emaneti daha da ileri götürmek ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla, yapmamız olan fedakarlıkların ne kadar büyük olduğunu hepimiz görüyor ve yaşıyoruz. Son 10 gün içerisinde maalesef Kayseri'ye 3 şehit geldi. Şehit ailelerimizi de sabır diliyorum. Onların geride kalan çocukları bizim çocuklarımızdır. Aileleri bizim ailemizdir. Bütün milletin evladıdır. Onlara da bundan sonra sahip çıkmaya devam edeceğiz. Ülkemizin 4 bir tarafında görev yapan kahraman Mehmetçiklerimize, polislerimize ve güvenlik birimlerimizi de kolaylıklar diliyorum."

FOTOĞRAFLI 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.