Kayseri’de 'Şehide Saygı, Teröre Lanet' yürüyüşüne 40 bin kişi katıldı

Zafer BARIŞ-Doğan BİLMEZ/KAYSERİ () – KAYSERİ' de ’Teröre Lanet, Şehide Saygı' yürüyüşüne yaklaşık 40 bin kişi katıldı. Teröre tepki gösterilen eylem sırasında HDP İl binasına Türk Bayrağı asmak isteyen gruba,...

08 Eylül 2015 Salı 23:27
Kayseri’de 'Şehide Saygı, Teröre Lanet' yürüyüşüne 40 bin kişi katıldı






Zafer BARIŞ-Doğan BİLMEZ/KAYSERİ () – KAYSERİ' de ’Teröre Lanet, Şehide Saygı' yürüyüşüne yaklaşık 40 bin kişi katıldı. Teröre tepki gösterilen eylem sırasında HDP İl binasına Türk Bayrağı asmak isteyen gruba, polis gazlı müdahalede bulundu.
Ülkü Ocakları Kayseri İl Başkanlığı önünde toplanan gruplar, burada dev Türk Bayrağı ve 3 hilalli parti bayraklarını asarak AK Parti aleyhine sloganlar attılar. Toplanan grupla birlikte, MHP Kayseri Milletvekili Süleyman Korkmaz, MHP İl Başkanı Baki Ersoy, Ülkü Ocakları Kayseri İl Başkanı Aytaç Gezici de yürüdü. Cumhuriyet Meydanı’na kadar yaklaşık 4 kilometrelik mesafe yürüyen gruba katılımlarla birlikte meydanda yaklaşık 40 bin kişi toplandı. Burada şehitler için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

MHP İl Başkanı Baki Ersoy ve Ülkü Ocakları İl Başkanı Aytaç Gezici, yaptıkları konuşmada terörü protesto ettiler. Ardından grup hep birlikte Bozkurt işareti yapıp ülkücü yeminini okudu. Grup daha sonra Düvenönü kavşağı güzergahından Garnizon Şehitliği’ne yürüyüşe geçti. Bu sırada gruptakilerden bazıları, bir gece kulübünün önüne gelerek sloganlar attılar. Gruptakiler, şehitliğe yürüyüş sırasında sık sık ‘’Şehitler ölmez, vatan bölünmez’’, ‘’Hepimiz askeriz, PKK’ya yeteriz’’, ‘’Askere uzanan eller kırılsın’’ sloganları attılar. Şehitliğe gelen grup, burada okunan Kur-an'ı dinledi ve yine ülkücü yeminini okuduktan sonra buradan ayrıldı.
Tekrar meydana yürüyen gruptan bazıları, HDP il binasına Türk bayrağı asmak için yöneldi. Polis, HDP İl binası etrafında güvenlik önlemi aldı ve grubun binaya yaklaşmasına izin vermedi. Polisin uyarılarına rağmen bina etrafından ayrılmayan ve slogan atmaya devam eden gruba gazlı müdahalede bulunuldu. Pek çok kişi gazdan etkilenirken, rahatsızlanan bir gence de polis yardım etti. HDP il binası önünden ayrılan grup, yeniden Cumhuriyet meydanına geldi ve sloganlarla terörü protesto etti. Bu arada bazıları da araçlarıyla konvoy oluşturarak, şehir turu attı.
FOTOĞRAFLI 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.