Kazakistanlı Nadya'nın 17 yıllık bebek hasreti Denizli'de son buldu

KAZAKİSTAN'da yaşayan 17 yıllık evli 38 yaşındaki Nadya Ten, ülkesinde çeşitli tedavi yöntemlerine rağmen çocuk sahibi olamayınca çareyi Türkiye'de aradı. Denizli'deki özel bir hastanenin tüp bebek merkezinde aşılama yöntemiyle ikiz...

15 Ağustos 2015 Cumartesi 13:24
Kazakistanlı Nadya'nın 17 yıllık bebek hasreti Denizli'de son buldu






KAZAKİSTAN'da yaşayan 17 yıllık evli 38 yaşındaki Nadya Ten, ülkesinde çeşitli tedavi yöntemlerine rağmen çocuk sahibi olamayınca çareyi Türkiye'de aradı. Denizli'deki özel bir hastanenin tüp bebek merkezinde aşılama yöntemiyle ikiz bebeğe hamile kalan Nadya Ten, 17 yıl sonra mutluluğu yaşadı.
Kazakistan'ın başkenti Astana'da yaşamını sürdüren, inşaat işiyle uğraşan 39 yaşındaki Arsen Ten ile yoga antrenörü 38 yaşındaki Nadya Ten çifti, 17 yıl süren evlilikleri boyunca bebek sahibi olamadı. Ülkelerindeki hastanelerde tüp bebek yöntemini de deneyen çift, yine de amacına ulaşamadı. Bir arkadaşlarının tavsiyesi üzerine Türkiye'ye gelerek Denizli'deki özel bir hastaneni tüp bebek merkezine başvuran çiftin, yıllardır süren bebek hasreti sona erdi. Hastanenin tüp bebek merkezinde aşılama yöntemi uygulanan Nadya Ten, hamile kaldı. Yapılan kontrolde ikiz bebek sahibi olacağını öğrenen dört haftalık hamile Nadya Ten, büyük mutluluk yaşadı.
ŞİMDİ ÇOK MUTLU
Uzun yıllar bebek sahibi olamadığını belirten Ten, "17 yılık evliyim ancak bebek sahibi olamadım. Çeşitli hastanelerde tedavi gördüm ama yine de olmadı. Bir arkadaşım bana Denizli'de tüp bebek merkezinden bahsetti hemen araştırdım ve gelmeye karar verdim. Yapılan tedavi sonrası ikiz bebeklere hamile kaldım. Şimdi çok mutluyum. İkizlerimi kucağıma alacağım günü bekliyorum" dedi.
"SAĞLIK TURİZMİ AÇISINDA DA ÖNEMLİ BİR ADIM"
Özel hastanenin Yönetim Kurulu Başkanı ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Rıdvan Erdemir, anne adayının Kazakistan'dan geldiğini belirterek, "Bu sağlık turizmi açısında da önemli bir adımdır. Hastanemize çeşitli ülkelerden gelen hastalarımız var. Çift, uzun yıllar bebek sahibi olamamış, tedavi de denemişler ancak hamile kalmamış. Bize geldiğinde hastamız uzun süren testlerin ardından ilk aşılamada ikiz bebeklere hamile kaldı. Anne karnında ikizlerin kalp atışını gösterdik. Kendisi çok mutlu oldu. Tüp bebek tedavisinde hasta psikolojisi önemlidir. Ten çiftinin tüp bebek denemesinde başarılı sonuç aldık. Şimdi ikizleri kucağına vermek için dünyaya gelmesini bekleyeceğiz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.