Kerkük valisinden 'oy sandıklarının Bağdat'ta açılması' çağrısı

Kerkük Valisi Said, kentte seçimlere şaibe karıştığını belirterek, oy sandıklarının Bağdat'taki Irak Seçim Komiserliği merkezinde açılmasını istedi.

13 Mayıs 2018 Pazar 08:32
Kerkük valisinden 'oy sandıklarının Bağdat'ta açılması' çağrısı






KERKÜK (AA) - Irak'ta yapılan genel seçimlere düşük katılım ve kuzey bölgelerinde usulsüzlük iddiaları damgasını vururken Kerkük Valisi Rakan Said, Kerkük kentinde seçimlere şaibe karıştığını belirterek, oy sandıklarının Bağdat'taki Irak Seçim Komiserliği merkezinde açılması çağrısında bulundu.

Said, Kerkük'teki yerel hükümet binasında düzenlediği basın toplantısında, "Kerkük seçimlerine şaibe karışmıştır bu yüzden sandıkların sabah Bağdat'a gönderilerek orada açılmasını istiyoruz.'' dedi.

Parmak iziyle yapılan ve elektronik düzlemde gerçekleştirilen oy verme işlemine güvenmediklerini ifade eden Said, açılacak sandıklardan çıkacak oyların otomatik sistemle değil normal şekilde tetkik edilmesini istediklerini dile getirdi.

"Kerkük'ün istikrarı ülkenin istikrarı demek"

Said, bu seçimlerin Kerkük ve Irak'ın istikrarı için büyük önem arz ettiğine dikkat çekerek, "Kerkük'ün istikrarı ülkenin istikrarı demektir. Bu yüzden Kerküklülerin demokrasi hakkının en iyi şekilde korunması gerekiyor." ifadesini kullandı.

Muhabir: Ali Mukarrem Garip

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.