Keşan'ın yüzde 70'i doğalgaza erişebilir durumda

- GAZDAŞ Trakya Bölge Direktörü Akaslan: - "GAZDAŞ, yıl sonu itibarıyla ilçenin yüzde doksanına ulaşarak, kış aylarında Keşan'da büyük bir sorun olan hava kirliliğinin daha da azaltılmasına katkı sağlamış olacak"

17 Kasım 2017 Cuma 11:00
Keşan'ın yüzde 70'i doğalgaza erişebilir durumda






EDİRNE (AA) - GAZDAŞ Trakya Bölge Direktörü Tamer Akaslan, yıl sonu itibarıyla yüzde 70 olan doğalgaza erişimi yüzde 90'a çıkararak kış aylarında Keşan'da büyük bir sorun olan hava kirliliğinin daha da azaltılmasına katkı sağlayacaklarını belirtti.

Akaslan, yaptığı yazılı açıklamada, Keşan'ın daha temiz havaya kavuşması için aralıksız çalıştıklarını belirtti.

Keşan'ın havasının doğalgaz kullanımının artması ile daha temiz olacağını vurgulayan Akaslan, şunları kaydetti:

"Keşan'ın yüzde 70'ini doğalgaza erişebilir hale getiren GAZDAŞ, yıl sonu itibarıyla ilçenin yüzde doksanına ulaşarak, kış aylarında Keşan'da büyük bir sorun olan hava kirliliğinin daha da azaltılmasına katkı sağlamış olacak. Konforlu, ekonomik ve çevreci bir yakıt olan doğalgaz, günlük hayatı kolaylaştırırken hava kirliliğinin önüne geçilmesinde de önemli rol oynuyor. Keşan'da altyapı çalışmaları tamamlanan mahallelere doğal gaz vermeye devam ediyoruz. GAZDAŞ, potansiyel abone sayısı 30 bin 280 olan Keşan'da yaptığı yatırımlarla 21 bin 500 kullanıcıya ulaşmış bulunuyor.

Bağlantı anlaşması yapılan abone sayısı 3 bin 600 olup, abonelik sözleşmesi imzalayan 2 bin 547 aboneden tüm teknik uygunlukları sağlanan 2 bin 137 aboneye GAZDAŞ tarafından doğalgaz arzı sağlanmış durumda. Bugün için Keşan'ın sadece yüzde yedisi doğal gaz kullanıyor. Yıl sonu itibarıyla Keşan'da temiz, ekonomik ve güvenli enerji kaynağı olan doğalgaz aboneliğinin 5 bin haneye ulaşacağını öngörüyoruz."

Tamer Akaslan, GAZDAŞ olarak gaz açma taleplerine 1 günde cevap verdiklerini kaydetti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.