Kızıl panda Lale,Jale ve Hale'ye eş aranıyor

Büşra KAYA- Haluk TURGUT/GEBZE (Kocaeli), () - KOCAELİ’nin Darıca İlçesi'nde bulunan Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı'nda 20 Eylül'ün 'Dünya Kızıl Panda Günü' olması nedeniyle etkinlikler gerçekleştirilerek nesli...

20 Eylül 2015 Pazar 14:29
Kızıl panda Lale,Jale ve Hale'ye eş aranıyor






Büşra KAYA- Haluk TURGUT/GEBZE (Kocaeli), () - KOCAELİ’nin Darıca İlçesi'nde bulunan Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı'nda 20 Eylül'ün 'Dünya Kızıl Panda Günü' olması nedeniyle etkinlikler gerçekleştirilerek nesli tükenmekte olan kızıl pandalar için farkındalık yaratıldı. Darıca Hayvanat Bahçesi Eğitim ve Pazarlama Sorumlusu Arif Güler nesli tükenmekte olan pandaların sayısını arttırmak amacıyla parkta bulunan kızıl pandalara eş aradıklarını söyledi.
Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı'nda 245 ayrı türden 3 bin binin üzerinde hayvanın yanı sıra 600 ayrı türden 8 bin bitki bulunuyor. Başta Kocaeli olmak üzere İstanbul, Bursa, Eskişehir'in yanı sıra diğer çevre illerden de turlarla ziyaretçi gelen Darıca Kuş Cenneti Hayvanat ve Botanik Bahçesi'nde 20 Eylül Dünya Kızıl Panda günü olması nedeniyle etkinlikler gerçekleştirilerek nesli tükenmekte olan kızıl Pandalar için farkındalık yaratıldı.
"DÜNYA KIZIL PANDA GÜNÜ"

Darıca Hayvanat Bahçesi Eğitim ve Pazarlama Sorumlusu Arif Güler, 20 Eylül'ün 'Dünya kızıl panda günü' olması nedeniyle parktaki kızıl pandalar için farkındalık yaratmaya çalıştıklarını söyledi. Güler, "Burada etkinliklerle çocukları eğlendirip aynı zamanda da kızıl pandaların öneminden bahsediyoruz.  Kızıl pandalar Çin’de yaşıyorlar. Yaşam alanları Çin. Doğal yaşamda sayıları azalmış nadir türlerden biri. Çok az sayıdalar şu anda. Biz de pandalarımızın sayısını arttırmak için üç dişi pandamıza eş arıyoruz" dedi. 
"PANDALARIN NESLİ TÜKENİYOR"
Türkiye'de sadece kendi parklarında kızıl pandaların olduğunu söyleyen Arif Güler, şöyle devam etti:
"Kızıl pandalar sadece bizim parkımızda var. İsimleri de Hale, Jale ve Lale. Kızıl pandalar bambu ağaçlarının yapraklarıyla beslenen canlılar. Her yıl Haziran ve Temmuz ayı üreme dönemleridir. Bir ya da iki yavru yaparlar. Çok nadir dört yavru yaptıkları görülmüştür. Doğal yaşamda sayılarının azalmasının başlıcası bambu ağaçlarının sayısının azalması ve avlanmadan dolayı maalesef tükenme tehlikesi altına girmiş bir canlıdır kızıl pandalar. Bizde şu anda üç tane dişi var. Yakın zamanda bir erkek kızıl panda getirdiğimizde burada onların tekrar doğal yaşamda sayısını arttırmaya yönelik çalışmalar yapacağız."

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.