Kobani'nin Hemen Yanındaki Suruç'ta Buruk Bayram

Hasan KIRMIZITAŞ- Ali LEYLAK- Ömer ŞULUL- Metin Faruk TAMER/SURUÇ (Şanlıura), () - SURİYE'nin Kobani kentinde IŞİD tehdidinden kaçan Suriyeliler için sınır hattındaki Suruç İlçesi'nde bayramlaşma töreni buruk geçti. Şanlıurfa Büyükşehir...

04 Ekim 2014 Cumartesi 09:44
Kobani'nin Hemen Yanındaki Suruç'ta Buruk Bayram






Kobani'nin Hemen Yanındaki Suruç'ta Buruk Bayram

SURİYE'nin Kobani kentinde IŞİD tehdidinden kaçan Suriyeliler için sınır hattındaki Suruç İlçesi'nde bayramlaşma töreni buruk geçti.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Suruç'ta düzenlenen bayramlaşma kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda 5 bin kişiye kavurma ikram edildi. Törene katılan bazı Suriyeliler, ülkelerinde kan aktığı için bayram yapmayacaklarını belirterek, etlerden yemedi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Celalettin Güvenç, burada yaptığı konuşmada Suruç'un nüfusunun iki katı Suriyelinin geldiğini söyledi. Bu şartlar içinde güzellikleri yakalamaya çalıştıklarını anlatan Güvenç, "Biz de bu vesileyle bayram namazı kılmayı Suruç’u tercih ettik. Namaz sonrasında ise 5 bin kişiye Cumhuriyet Meydanı'nda kavurama ikram ettik. Yine Suriyeliler için kurban bağışı kampanyasını düzenledik. Buraya bağışlanan kurbanlar Suriyeli misafirlerimize ikram edilecek" dedi.
Çok sayıda Suriyeli, Suruç'taki cami avlusunda, taziye evleri ile boş işyerlerinde barınmaya çalışıyor. Hasan KIRMIZITAŞ- Ali LEYLAK- Ömer ŞULUL- Metin Faruk TAMER/SURUÇ (Şanlıura), (DHA)

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.