Kocaoğlu: AKP'nin durdurulamaz bir düşüşü sözkonusu

Utku BOLULU/İZMİR, () - İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, seçimin en önemli sonucunun HDP'ni barajı aşması ve seçmenin ötekileştirmeye, ekonomik uygulamalara, adaletin azalmasına tepki olarak AKP'ye 'dur' demesi...

07 Haziran 2015 Pazar 22:45
Kocaoğlu: AKP'nin durdurulamaz bir düşüşü sözkonusu






Utku BOLULU/İZMİR, () - İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, seçimin en önemli sonucunun HDP'ni barajı aşması ve seçmenin ötekileştirmeye, ekonomik uygulamalara, adaletin azalmasına tepki olarak AKP'ye 'dur' demesi olduğunu söyledi. Kocaoğlu, CHP'nin herkesin etkilendiği ekonomik program ve projelerinden oy verecek kadar etkilenilmediğinin görüldüğünü belirterek CHP'nin yarından itibaren yeniden çalışmaya başlayarak, kadroları yenileyerek iktidara gitmek için emin adımlarla yürümesi gerektiğini belirtti.
Aziz Kocaoğlu, seçim sonuçlarıyla ilgili yaptığı açıklamada AKP'nin tek başına iktidar olamamasının ülke için hayati önem taşıdığını söyledi. Seçmenin ekonomik ve hukuksal darboğaza 'dur' dediğini belirten Kocaoğlu, "Bu sevindiricidir. Bu seçimin en büyük özelliği budur. HDP barajı aştı, MHP oyunu arttırdı, biz biraz kımıldandık. Esas olarak ise seçmen AKP'ye 'Ben senin uygulamalarını demokratik bulmuyorum, harcamalarını uygun bulmuyorum. Söylemelerini, ötekileştirmelerini uygun bulmuyorum' demiştir. AKP'nin durdurulamaz bir düşüşü sözkonusudur. Bu seçimin en önemli sonucudur" dedi. 
Türkiye genelinde CHP'nin oylarının stabil kaldığını söyleyen Kocaoğlu şöyle devam etti: "Seçimin ön önemli sonucu HDP'nin barajı geçmesi ve seçmenin AKP'nin 13 yıllık ve giderek değişen, ağırlaşan uygulamalarına karşın vatandaşın 'Dur' demesi, set çekmesidir. Harcamalara, ekonomik uygulamalara ve ötekileştirmeye, adaletin azalmasına devlet kurumlarını yıpranmasına 'dur' demek için seçmen AKP'yi tek başına iktidar yapmamıştır. 2011 seçimlerine göre AKP büyük düşüş yaşadı. Demek ki vatandaşlarımız AKP'nin bu son derece ötekileştiren ayrıştıran politikasına bir 'dur' demiştir. AKP inişe geçmiştir. Bana göre ülkemiz için hayırlı olmuştur. Seçimin başarısı budur." 
OY VERECEK KADAR ETKİLENMEMİŞLER
Seçimlerin bölge ve ülkeye barış, huzur getirmesini dileyen Kocaoğlu, uzun bir aradan sonra CHP'nin bir ekonomik modelle, ayakları yere basan projelerle seçime gerdiğini söyledi. Kocaoğlu "Projelerden herkes etkilendi. Ama gördük ki oy verecek kadar etkilenmemiş. Biz yarından itibaren ekonomik model ve söylemleri neden niçin ve kaynaklarıyla daha iyi hazırlanarak hiç durmadan yarın seçim olacakmış gibi çalışarak herkese anlatmak zorundayız. CHP çalışarak kadroları, yenileyerek ekonomiyi doğru okuyarak mutlaka vemutlaka iktidar olma yolunda emin adımlarla ilerleyecektir. Yarından itibaren çalışmaya başlamalıyız" diye konuştu. 
İZMİR'DE AKP'YLE ARAMIZDAKİ MAKASI AÇTIK 
Aziz Kocaoğlu, İzmir'de yerel seçimlerde yüzde 15'ler seviyesinde olan CHP ile AKP arasındaki farkın yüzde 20'ye çıktığını belirterek, bunu kendisinin daha önce 'makası açacağız' sözleriyle tahmin ettiğini söyledi. Kocaoğlu, İzmirlilere destekleri için teşekkür etti. 
FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.