Kula'da teröre tepki yürüyüşü

HAKKARİ'nin Dağlıca bölgesinde PKK'lı teröristlerin düzenlediği ve 16 askerin şehit olduğu saldırı, Manisa'nın Kula İlçesi'nde yürüyüşle protesto edildi. Yunus Emre Kent Meydanı'nda toplanan yaklaşık 3 bin kişi, Hakkari'nin...

08 Eylül 2015 Salı 00:54
Kula'da teröre tepki yürüyüşü






HAKKARİ'nin Dağlıca bölgesinde PKK'lı teröristlerin düzenlediği ve 16 askerin şehit olduğu saldırı, Manisa'nın Kula İlçesi'nde yürüyüşle protesto edildi.
Yunus Emre Kent Meydanı'nda toplanan yaklaşık 3 bin kişi, Hakkari'nin Dağlıca bölgesindeki 16 askerin şehit olduğu PKK terör saldırısını kınamak için toplandı. Ellerindeki Türk bayraklarıyla "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "İmralı Apo'ya mezar olacak", "Her Türk asker doğar", "Polise Uzanan Eller Kırılsın" sloganları atarak Yunus Emre caddesi boyunca yürüyen grup, Egemen Kavşağı'na kadar yürüyerek teröre lanet okudu. Kalabalığın arasında yürüyen bazı kadınlar da, "Bizi de askere alın. Bizler de şehit olmak istiyoruz" diye seslendiler. Yürüyüş sırasında Ankara-İzmir Karayolu'nda yürüyüş yapmak ve yolu trafiği kapatmak isteyen grup ile polis ve jandarma ekiplerinin arasında yaşanan kısa süreli gerginlik, büyümeden önlendi. Yolu trafiğe kapatan vatandaşlar "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" sloganları atarak kısa süreliğine trafiği çift yönlü kapattı. Gruba çevrede bulunan vatandaşlar ve sürücüler de destek verdi.
Kula Şehitliği önünde şehitler için saygı duruşunda bulunan grup İstiklal Marşı'nı okudu.
Burada grup adına açıklama yapan Kula Ülkü Ocakları Başkanı Hüseyin Hekimoğlu, "Şehitlerimize her zaman sahip çıkacağız. Dualarımızı onlardan eksik etmeyeceğiz. Biz ülkücü gençlik olarak her zaman şunu söylüyoruz. Bu hesap elbette mahşere kalmayacak. Bu hesap elbet bir gün sorulacak. Askerimize polisimize dua edelim gerekeni zaten kolluk kuvvetleri yapıyor" dedi. Grup, açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.