Limak, MIT ve Boğaziçi'nin akademik ortaklığını fonlayacak

- Limak Vakfı, MISTI-Boğaziçi Uluslararası Araştırma, Eğitim ve Destek Programı'na 3 yıl süreyle mali destek verecek - Limak Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir: - "Hedefimiz, insanların paylaşarak öğrendiği, yeni fikirler geliştirdiği ortamların artmasını sağlamak"

10 Temmuz 2017 Pazartesi 13:26
Limak, MIT ve Boğaziçi'nin akademik ortaklığını fonlayacak






İSTANBUL (AA) - Limak Vakfı, Boğaziçi Üniversitesi ve Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) öğretim üyeleri ve öğrencileri arasında ortak araştırma projeleri yapılması hedefiyle oluşturulan MIT Science and Technology Initiatives (MISTI)-Boğaziçi Uluslararası Araştırma, Eğitim ve Destek Programı'na 3 yıl süreyle mali destek verecek.

MISTI Direktörü Serenella Sferza, 3 yıl önce hazırlıklarına başlanan MISTI-Boğaziçi Uluslararası Araştırma, Eğitim ve Destek Programı'na ilişkin düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, MISTI'nin, MIT akademik kadrosunun, dünyanın farklı ülkelerindeki meslektaşlarıyla küresel iş birlikleri kurmalarına olanak sağlayan bir "Çekirdek Fon" programı olduğunu söyledi.

Program kapsamında bugüne kadar toplam 530 projeye 11,7 milyon dolar kaynak sağlandığını bildiren Sferza, Boğaziçi Üniversitesi ile imzalanan iş birliğiyle Türkiye’den ilk kez bir üniversitenin MISTI programına dahil edildiğini kaydetti.



- "Hedefimiz, araştırma altyapısının güçlendirilmesine destek vermek"


Proje destekçisi Limak Vakfı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir de Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun olduğunu hatırlatarak, Boğaziçi Üniversitesi ve MIT arasındaki bu değerli iş birliğini desteklemekten memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Özdemir, "Hedefimiz, Türkiye’nin araştırma altyapısının güçlendirilmesine destek vermek, bilginin paylaşılarak değere dönüştüğü, insanların paylaşarak öğrendiği, yeni fikirler geliştirdiği ortamların artmasını sağlamak." dedi.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmed Özkan ise dünyanın öncü teknik üniversitelerinden olan MIT ile Türkiye ve dünyanın en seçkin akademik kurumlarından Boğaziçi Üniversitesi arasında "Çekirdek Fonlar" başlığı altında kurulan akademik ortaklıktan büyük heyecan duyduklarını dile getirdi.

Özkan, Türkiye’de güçlü araştırma altyapısına sahip Boğaziçi Üniversitesi’nin, söz konusu akademik iş birliğinin getireceği kazanımlar sayesinde etkisini küresel seviyede daha da yaygınlaştıracağını söyledi.

- Limak Vakfı, projeye 300 bin dolar fonlama yapacak


Verilen bilgiye göre, Boğaziçi Üniversitesi ile MIT arasında ortak araştırma projelerinin yapılması amacıyla oluşturulan "Çekirdek Fonu" ortaklığı, Limak Vakfı tarafından 3 yıl süreyle mali olarak desteklenecek. Limak Vakfı, projeye 3 yıl boyunca toplamda 300 bin dolar destek verecek.

Projeyle Türkiye’de yeni araştırmacılara destek sunulurken, dünya çapında ses getirecek, insanlığa hizmet edecek yeni araştırmaların da ortaya çıkarılması hedefleniyor.

Geçen yıl çağrı döneminde başvuran projelerden MIT İnşaat ve Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oral Büyüköztürk ve Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden Doç. Dr. Cem Yalçın’ın "Sarsma Masası Deneyleri ile Tek Serbestlik Dereceli Sistemlerin Enerji Bazlı Yapısal Analizi", MISTI-Boğaziçi programı kapsamında desteklenmek üzere seçilen ilk proje oldu. Proje ile binalar depreme karşı daha güvenli bir şekilde tasarlanabilecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.