Lise öğrencilerinden anlamlı mesaj

Hasan DAVRAN/BAFRA (Samsun), () - SAMSUN'un Bafra İlçesi'ndeki Altınkaya Anadolu Lisesi öğrencileri, Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde sokak tiyatrosu gösterisi düzenleyerek, kadına yönelik şiddeti protesto etti. İngilizce öğretmeni...

07 Mart 2015 Cumartesi 13:14
Lise öğrencilerinden anlamlı mesaj






Hasan DAVRAN/BAFRA (Samsun), () - SAMSUN'un Bafra İlçesi'ndeki Altınkaya Anadolu Lisesi öğrencileri, Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde sokak tiyatrosu gösterisi düzenleyerek, kadına yönelik şiddeti protesto etti.
İngilizce öğretmeni Naim Okay öncülüğünde ve okul tarih kulübünün desteğiyle, Altınkaya Anadolu Lisesi öğrencileri Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Çocuk gelinlerin, kadınlara uygulanan şiddeti ve erkek egemen toplumun kadına bakışını temsil eden tiyatro gösterisi düzenleyen öğrenciler, kadına yönelik her türlü şiddeti taşıdıkları pankartlarla ve müzik eşliğinde kınadı. 9-B sınıfı öğrencisi Melek Acar gösteriden sonra, kadın cinayetlerinin yüzde 70'inin eş veya sevgiler tarafından işlendiğini belirterek şöyle dedi:
"Ülkemizde, 39 milyon nüfusa sahip kadınların yüzde 75 oranındaki kesimi çalışmamakta, yüzde 41.9'u fiziksel ve cinsel şiddete maruz bırakılmaktadır. Kadına yönelik şiddetin, son yıllarda yüzde 1400 artmasına karşın, yüzde 48.5 oranındaki kadın, uğradığı şiddeti anlatamamakta, kadına yönelik şiddet konusunda, alt ve üst gelir grupları arasında da pek bir farklılık bulunmamaktadır. Her gün televizyonda kadına yönelik şiddet haberleri izliyoruz. Son olarakta gencecik Özgecan'ın hunharca öldürülme haberiyle yüreğimiz bir kez daha dağlandı. Bizler kadınlara yönelik bu şiddet görüntülerini görüp duyarsız kalamazdık. Okulumuzda bununla ilgili bilgilendirici eğitimler aldık. Bu konuyu halkımızla paylaşmak ve dertleşmek istedik. Tüm ümidimiz şiddetin olmadığı mutlu yaşamlar. Duyarlılığınız ve katılımız için teşekkür ederiz."

Temsili olarak ağızları bantlanmış, elleri ve ayakları zincirlenmiş öğrenciler zincilerini kırarak, ellerindeki 'Kadına şiddet son bulsun', 'Çocuk gelinlere hayır', '3 yıldır 130 bin çocuk gelin oldu', 'Kadının değer gördüğü bir toplum istiyoruz', 'Önce insan sonra kadınız' yazılı dövizlerle 'Kadına şiddete hayır' sloganı attı.
Bafra Altınkaya Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni Naim Okay desteklerinden ötürü okul müdürüne, okul tarih kulübüne, Resim Öğretmeni Dilek Tuna'ya ve etkiniğe katılan tüm öğrencilere teşekkür etti. Yaklaşık 2 saat süren etkinlik yoğun ilgi gördü.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.