Lütfi Elvan: Herkes düşüncesini ifade edebiliyor

ULAŞTIRMA Denizcilik ve Haberleşme eski bakanı Lütfi Elvan, İçişleri eski bakanı Efkan Ala'nın kullandığı jeti soran bir gazeteciye, "Bunu bana değil Efkan beye sorun" karşılığını verdi. Elvan, basın özgürlüğüyle ilgili...

30 Nisan 2015 Perşembe 14:06
Lütfi Elvan: Herkes düşüncesini ifade edebiliyor






ULAŞTIRMA Denizcilik ve Haberleşme eski bakanı Lütfi Elvan, İçişleri eski bakanı Efkan Ala'nın kullandığı jeti soran bir gazeteciye, "Bunu bana değil Efkan beye sorun" karşılığını verdi. Elvan, basın özgürlüğüyle ilgili olarak "Dünyanın hangi ülkesinde bu kadar basın var" dedi.
Eski Bakan Lütfi Elvan, 7 Haziran seçimleri için milletvekili adayı gösterildiği Antalya'da seçim çalışmalarını sürdürüyor. Antalya Gazeteciler Cemiyeti'ni (AGC) ziyaret eden Elvan'a, Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer ile Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de eşlik etti. AGC Başkanı Mevlüt Yeni ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın müzesini ve kütüphaneyi ziyaret eden Elvan, konferans salonunda da gazetecilerle bir araya geldi.
GAZETECİLERDEN İLETİŞİM VE ULAŞIM İNDİRİMİ TALEBİ
Cemiyet Başkanı Mevlüt Yeni'nin gazetecilere iletişim ve ulaşım indirimi yapılması yönünde isteği üzerine konuyu ilgili taraflarla görüşeceğini söyleyen Elvan, anketlere göre Antalya'nın en büyük sorununun ulaşım olduğunu söyledi. Antalya'nın ulaşım sorununu çözmek için iki koldan kente hızlı tren getireceklerini anlatan Elvan, Antalya'nın karayolu alt yapısının da güçlendirileceğini söyledi. Antalya'nın batısına da bir havalimanı yapılması konusunda çalışıldığını belirten Elvan, denizciliği de geliştireceklerini söyledi.
"JET SORUSUNU ALA'YA SORUN"
Lütfi Elvan, bir soru üzerine, istifa ettikten sonra kullandığı özel bir jeti olmadığını söyledi. Bakanlığa ait uçak ve helikopter olduğunu ve gerektiğinde  bunları kullandıklarını ifade eden Elvan, "Jetin kullanımına ilişkin düzenleme neyse bunun dışında hiç kimse kullanamaz. O düzenlemelere uygun olarak kullanıyoruz" dedi.
Elvan, bir gazetecinin, “Seçilmiş milletvekili olmayan Efkan Ala'nın İçişleri Bakanlığı'ndan istifa ettikten sonra seçim çalışmalarında bakanlığın jetini kullandığı ortaya çıktı. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusu üzerine, "Değerli kardeşim onu Efkan beye soracaksınız. Yani benim bildiğim bir konu değil. Efkan beyle görüşeceksiniz" dedi.
"DEVLET İÇİNDE DEVLET OLMAZ"
Lütfi Elvan, bir başka gazetecinin 'paralel örgüt' ile ilgili sorusu üzerine, devlet içinde devlet olamayacağını vurgulayarak şöyle konuştu:
"Devlet tektir. Her bir vatandaşımız, tüm sivil toplum kuruluşları devlete saygı duymak durumundadır. Devlet içinde bir devlet yapısı oluşturmak mümkün değildir. Buna ne biz, ne de başkaları izin verir. Onun için herkesin kanunlara kurallara, uyması gerekir. Yaşanan süreçleri biliyorsunuz. Biz artık bu süreçleri yaşamak istemiyoruz. Herkes kendi görevini yapmalı, devlet içinde bir hiyerarşi, yönetim anlayışı vardır. Herkes bu düzene uymak, o kurallara uygun hareket etmek durumundadır."
"HANGİ ÜLKEDE BU KADAR BASIN KURULUŞU VAR"
Türkiye'de basın özgürlüğünün azaldığına dair iddialara da yanıt veren Elvan, bunun gerçeği yansıtmadığını savundu. Elvan, ABD, Fransa, Almanya'da olaylar olduğu halde yeteri kadar görüntü alınamadığını ifade ederek şöyle konuştu:
"Çünkü paylaşmak istemiyorlar. Ama Gezi olayları olduğunda CNN 24 saat yayın yaptı İstanbul'dan. ABD'de, Fransa'da olaylar olduğunda CNN canlı yayın yaptı mı? Yayın yasağı koydular mı, koydular. Dünyanın hangi ülkesinde bu kadar çok televizyon, yayın yapan şirket, ulusal kanal, yerel kanal var arkadaşlar? İngiltere, Almanya, Fransa'ya gittiğinizde televizyonu açınca kaç kanal izliyorsunuz? Herkes düşüncesini ifade edebilip söyleyebiliyor. Sabahtan akşama kadar partimize saldıran kanallar var. Bir engelleme söz konusu değil. Bunu çarpıtmaya çalışıyorlar. Gazeteci kimliği olup da şu an hapiste olanlara bakınız. Acaba bu ne yaptı? Gazetecilikten mi hapse girdi. Bunların içinde adam öldüren, kaçakçılık yapan var. Bunları Adalet Bakanlığımız zaman zaman yayınlıyor."
Tören sonunda ziyaretin anısına Lütfi Elvan'a cemiyetin flaması hediye edildi.

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.