Macaristan'daki 'Kula'dan Kuleye' resim sergisinde Osmanlı izleri

Macaristan'ın Szabadbattyan kenti sanatçılarının çalışmalarından oluşan ve Osmanlı döneminden kalan bazı eserlerin çiziminin de bulunduğu ''Kula'dan Kuleye'' isimli resim sergisi sanatseverlerle buluştu.

23 Kasım 2017 Perşembe 23:33
Macaristan'daki 'Kula'dan Kuleye' resim sergisinde Osmanlı izleri






BUDAPEŞTE (AA) - Budapeşte Yunus Emre Enstitüsünde düzenlenen sergi açılışına Szabadbattyan Belediye Başkanı Istvan Polyak’ın yanı sıra Türk ve Macar davetliler katıldı.

Belediye Başkanı Polyak, açılışta yaptığı açıklamada, Szabadbattyan şehrinde Osmanlı döneminden kalan tarihi eserlerin bulunduğunu, özellikle de tarihi kulenin hem Türk hem de Macarlar için büyük öneme sahip olduğunu söyledi.

Polyak’ın, Osmanlı dönemindeki Szabadbattyan’ı ve Kanuni Sultan Süleyman’ın Szabadbattyan ziyaretini ele alan ''Kanuni Sultan Süleyman’ın Szabadbattyan Ziyareti'' isimli sergisi de daha önce Türkiye'nin Budapeşte Büyükelçisi Şakir Fakılı tarafından açılmıştı.

Muhabir: Mehmet Yılmaz


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.