Mahalleliler, parkın yıkımına karşı çıktı

GAZİANTEP’te, merkez Şahinbey Belediyesi, kamulaştırılmadan parka dönüştürülen arazi sahibinin açtığı dava nedeniyle parkta bulunan taş ve çocuk oyun alanını sökme işlemini, mahalle sakinlerinin tepkisi üzerine durdurdu. Şahinbey...

21 Eylül 2015 Pazartesi 15:30
Mahalleliler, parkın yıkımına karşı çıktı






GAZİANTEP’te, merkez Şahinbey Belediyesi, kamulaştırılmadan parka dönüştürülen arazi sahibinin açtığı dava nedeniyle parkta bulunan taş ve çocuk oyun alanını sökme işlemini, mahalle sakinlerinin tepkisi üzerine durdurdu.
Şahinbey Belediyesi, 2 yıl önce Yeditepe Mahallesi’nde 5 dönüm alan üzerine park yaptırdı. Ancak, parkın içerisindeki çocuk oyun alanının bulunduğu bölgedeki 100 metrekare arsanın sahibi olan ismi öğrenilemeyen kişi, kamulaştırma yapılmadan arazisinin kullanıldığı gerekçesiyle belediye hakkında dava açtı. Önümüzdeki ay bilirkişi incelemesi yapılacağı öğrenilen parka, bu sabah belediye ekipleri geldi. Belediye işçileri söz konusu vatandaşa ait alanda bulunan taşları, oyuncakları ve ağaçları söktü. Bu durumu gören mahalle sakinleri, yıkıma itiraz ederek, sökülen oyuncakların tekrar monte edilmesini istedi. Mahallelilerin ısrarı üzerine yıkımı durduran işçiler, oyuncakları yerine yerleştirdi.
Parkın yıkılmasını istemeyen mahalle sakinlerinden Dursun Kırmemiş, parkın kendileri için yaşam olanı olduğunu söyleyerek, şunları dedi:
"Bu mahallede oturanlar olarak 10 yıllık ciddi bir park sorunumuz vardı. Sağ olsun belediye, bizin yoğun park taleplerimiz sonunda bu isteğimizi yerine getirdi. 2013 yılında bu park yapıldı. çocuklarımızın oyun alanı, bu mahallenin tek yaşam alanı. Burası tek nefes aldığımız yaşam alanımız. Belediye, parkın içerisinde 100 metrekarelik bir alanın bir şahsa olduğunu belirtti ve buranın parka dönüştürülemeyeceğini anlattı. Parkın etrafında yaşayan tüm mahalle sakinlerinin bundan haberi var. Belediye bu sürecin sonunda sorunu hallettiğini söyleyip, buraya parkı inşa ettiler. Belediyeden gelen yetkililerle konuştuğumuzda, parkı yıkmaya çalışanlarla kimi parkta farklı alanlar göstererek 100 metrekarelik alanın dışında 3 dönümlük yerin park alanının, yeşil alanının kaldırılacağını söylüyorlar. Biz mahalle sakinleri olarak buna karşı koyduk. Aynı zamanda bu yetkililerden bazılarının parkın bir köşesine çay bahçesinin yapılacağını söylediler. Biz çay bahçesine de razı değil. Burası topu topu 5 dönümlük üçgen şeklinde bir park alanı. Mahalledeki çocukların ve bizlerin ihtiyaçlarına yer veren bir alan. Burası rant elde etmek için 100 metrekarelik bir alan için parkın yarısından fazlasının yıkılıp, bir ticari alana dönüştürülmesine razı değiliz, bunu kabul etmiyoruz. Yeşil alanımıza sahip çıkmak istiyoruz."
Öte yandan önümüzdeki ay bilirkişilerin davaya sebep olan alanda inceleme yapacağı ve belediye ekiplerinin mahkeme kararına göre parkta düzenlemeye gideceği bildirildi. 

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.