Marmara'da balıkçılara büyük şok!

Marmaralı balıkçıların ağına takılan granyöz (sarıağız) ve lambuka balıkları görenleri şok etti.

25 Kasım 2016 Cuma 11:12
Marmara'da balıkçılara büyük şok!






Marmaralı balıkçıların ağına takılan granyöz (sarıağız) ve lambuka balıkları görenleri şok etti.

Geçtiğimiz günlerde Karacabey'e bağlı Bayramdere köyünden Ömer Ayaz Reis adlı tekneyle denize açılan Önder Ateş, Marmara açıklarında ağlarına takılan granyöz veya bir diğer adı kaya levreğini görünce büyük bir heyecan yaşadı.

Yalnızca Ege'de görülen bu balıkların Marmara’da farklı zamanlarda görülmesi iklim değişikliğinin denizlerdeki türlere olan etkisi olabileceği iddiasını gündeme getirdi.
Geçtiğimiz günlerde Karacabey’e bağlı Bayramdere köyünden Ömer Ayaz Reis adlı tekneyle denize açılan Önder Ateş, Marmara açıklarında ağlarına takılan granyöz veya bir diğer adı kaya levreğini görünce büyük bir heyecan yaşadı. Böyle bir balıkla ilk defa karşılaştığını dile getiren Ateş, ‘Biz bu balığı babalarımızın dedelerimizin anlatımlarından biliyorduk. Nadiren de olsa yakalanırmış. Ama uzun zamandır duymuyorduk. Şimdi ağlarımıza tesadüfen takılması bizleri de şaşırttı. Normalde Ege Denizi'nde bulunan bu balığın Marmara’da uzun yıllar sonra ilk defa yakaladığımızı söyleyebilirim’ dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.