Marmaris'te esnaftan oda kapısına siyah çelenk

Ali GÜNDOĞAN/MARMARİS (Muğla), () - MUĞLA Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği ve Marmaris Esnaf Odası Başkanı Şükrü Ayyıldız'ın bir süre önce iki kişinin saldırısına uğrayan AK Parti'li meclis üyesini ziyareti sonrası sarf ettiği...

26 Mayıs 2015 Salı 18:44
Marmaris'te esnaftan oda kapısına siyah çelenk






Ali GÜNDOĞAN/MARMARİS (Muğla), () - MUĞLA Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği ve Marmaris Esnaf Odası Başkanı Şükrü Ayyıldız'ın bir süre önce iki kişinin saldırısına uğrayan AK Parti'li meclis üyesini ziyareti sonrası sarf ettiği "Bir tane CHP'lilerden var mı burada? Bir tane şerefsizlerden var mı?" sözlerine tepkiler sürüyor. İlçede CHP'li bir grup esnaf, bugün yürüyüş düzenleyip esnaf odasının kapısına siyah çelenk bıraktı. Yürüyüş öncesi basın toplantısı düzenleyen Oda Başkanı Ayyıldız ise sözlerinin yanlış anlaşıldığını, o sözleri hastane önünde bulunan ve hakaret eden iki kişiye sarf ettiğini söyledi.
Marmaris Belediyesi'nin AK Partili meclis üyesi 34 yaşındaki Hasan Şencan, geçen çarşamba günü iki kişinin bıçaklı, tekmeli ve yumruklu saldırısına uğradı. Özel Ahu Hastanesi'ne kaldırılan Şencan'ı; sivil toplum kuruluşu, dernek ve oda temsilcileri ziyaret edip geçmiş olsun dileklerini iletti. Ziyarette gelenlerden Muğla Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği ve Marmaris Esnaf Odası İlçe Başkanı Şükrü Ayyıldız, hastane çıkışı kalabalığa dönerek "Bir tane CHP'lilerden var mı burada? Bir tane şerefsizlerden var mı" diyerek yüksek sesle bağırdı. Ayyıldız'ı, Marmaris Ticaret Odası Başkanı Mehmet Baysal ve Marmaris Esnaf Sanatkarlar Kredi Kooperatifi Başkanı Mehmet Şencan engelleyerek susturdu. Ayyıldız'ın sarf ettiği sözler, CHP'lilerin tepkisini çekti. CHP İlçe Yönetimi, dün (pazartesi) savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu.
YÜRÜYÜŞ DÜZENLENDİ
Bireysel de yapılan suç duyurularına rağmen Ayyıldız'a tepkiler dinmedi. CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Marmaris CHP İlçe Başkanı Mehmet Oktay ile çok sayıda partili esnaf, tepkilerini dile getirmek için bugün saat 15.00'te Kapalı Çarşı girişinde bir araya geldi. Odaya kayıtlı esnaflar, siyah çelenk tayışıp 500 metre yürüdü. Hizmet binasına alkışlar eşliğinde gelen grup, siyah çelengi Oda'nın demir kapısına bıraktı. Grup, herhangi bir açıklama yapmadan ayrıldı. Bir süre sonra çelenk, oda görevlilerince çöpe atıldı.
'BENİM BU TÜR SÖZÜ SÖYLEMEM MÜMKÜN DEĞİL'

Marmaris Esnaf Odası Başkanı Şükrü Ayyıldız da basın toplantısı düzenleyip konuyla ilgili açıklama yaptı. Toplantıya; Marmaris Esnaf Sanatkarlar Kredi Kooperatifi Başkanı Mehmet Şencan ile Marmaris Şoförler ve Otomobilciler Derneği Başkanı İbrahim Tarım da katıldı.
Oda başkanlığını 26 yıldır yürüttüğünü, bugüne kadar kimseye kötü bir söz sarf etmediğini belirten Ayyıldız, "Bizim kimseyle bir kavgamız ve husumetimiz yok. O gün olayı öğrendiğimde aracıma atlayarak hastane önüne geldim. Hastanenin acil servisine gelirken arkamdan kim olduğunu bilmediğim iki kişi tarafından 'şerefsizler buluşuyor' diye laf atıldı. Bana laf atılınca yüksek sesle "CHP'li arkadaşlar nerede? Yeter artık" dedim. O sözlerimi arkamdan laf atan kişilere sarf ettim. Benim mesai arkadaşlarım ve tüm akrabalarım CHP'li. Benim bu tür sözü söylemem mümkün değil. Bu sözlerimi özellikle ortalığı karıştırmaya çalışan ve arkamdan laf atanlara gelmiştir" dedi.
SUÇ DUYURULARI SÜRECEK
Konuyla ilgili CHP Marmaris İlçe Başkanı Mehmet Oktay da yaptığı açıklamada, "Savcılığa bireysel ve teşkilat olarak suç duyurumuzda bulunmuştuk. Çok sayıda CHP'li esnafın da bireysel suç duyurusunda bulunduğunu öğrenmiş bulunmaktayım. Oda başkanı şimdiye kadar bir özür dilemedi. Partimizin Muğla Milletvekilleri aracılığıyla Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu ile ilgili bakanlıklara suç duyurumuz olacaktır" dedi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.