Mezardaki gizemli kız için efsaneler derleniyor

Çorum'da yıllar önce vefat eden bir kadının mezarlığında ağlayan gizemli kız hakkında sosyal medyada yazılan hikayeler Turizm Bakanlığı tarafından derleniyor.

13 Mayıs 2018 Pazar 16:49
Mezardaki gizemli kız için efsaneler derleniyor






Mezardaki gizemli kız için efsaneler derleniyor


Çorum halkını günlerce meşkul eden Ulu Mezarlığı'nda bir kabir başında ağlayan gizemli kızla ilgili sosyal medyada üretilen efsane ve hikayeler derleniyor.

Kentin Çepni Mahallesi'nde Ulu mezarlığında ağlayan ve günlerce Türkiye kamuoyunun da ilgi odağı haline gelen gizemli kız hakkında önemli karar. Sosyal medyada mezarlıkta ağlayan gizemli kızla ilgili hikayeler efsaneleştirilecek ve Çorum'a turist getirilmeye çalışılacak. Çorum İl Kültür Turizm Vekili Ömer Arslan, "Ağlayan kızı gerçek kimliğiyle öne çıkarmayacağız. Sadece sosyal medyanın yazdığı hikâyelerden efsane geliştireceğiz. Çalışmayı onay için bakanlığa ileteceğiz" dedi.

Çorum, mezarlıkta ağlayan gizemli kız olayıyla turist getirmeye çalışacak. Hattuşaş gibi dünya çapında tarihi eseri olan Çorum’a, mezarlıkta ağlayan kız efsanesiyle turist çekme projesi bakanlığa sunulacak.

Yaklaşık üç haftadır mezarlıkta geceleri ağlayan kız hikâyesiyle medyanın gündemine oturan Çorum, Türkiye'nin dikkatini topladı. Ağlayan kızı bulmak için çevre illerden Çorum Ulu Mezarlığı'na gelenler, şehirde bir turizm hareketi başlattı. Mezarlıktaki kız önceki gün bulunsa da sosyal medyanın gündeminde olması İl Kültür Turizm Müdürlüğü'nü de harekete geçirdi.

Ağlayan kızla ilgili efsanelerinden bir özet yapmaya hazırlanan il kültür turizm müdürlüğü, bu efsaneyi şehrin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla hikâyeleştirecek. Çorum İl Kültür Turizm Vekili Ömer Arslan, "Efsanelerin turizme katkısı var. Biz de ilimize tanıtımda kullanmak için bir efsane araştırırken bir anda bu konu gelişti" dedi.

HİKAYELERDEN EFSANELER ÇIKACAK

Arslan, "Ağlayan kızı gerçek kimliğiyle öne çıkarmayacağız. Sadece sosyal medyanın yazdığı hikâyelerden efsane geliştireceğiz. Çalışmayı onay için bakanlığa ileteceğiz" diye konuştu.

Arslan, dünya kültür mirasının 9 değerinden biri olan Hattuşaş'ın da Çorum'da yer aldığını sözlerine ekledi.

"BU YIL TÜM ZAMANLARIN REKORUNU KIRACAĞIZ"

Hattuşaş'ın ciddi turist çektiğini belirten Arslan, 2012'de 250 bin turist geldiğini kaydetti. Arslan, "Bu sayıda gerileme yaşamıştık. Geçen yıl toparlanma başladı. Bu yıl ise tüm zamanların rekorunu kıracağız" ifadelerini kullandı. Bu yıl 350 bin turistin Çorum'u ziyaret edeceğini öngördüklerini anlatan Arslan, bunu ilk üç aylık verilerin de doğruladığını kaydetti. KAYNAK SABAH GAZETESİ 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.