Mitsubishi Electric, CDP'de A listesine girdi

- Şirket, Karbon Saydamlık Projesi’nin (CDP) iklim ve su kategorilerinde A listesine ikinci kez layık görüldü

09 Kasım 2017 Perşembe 12:33
Mitsubishi Electric, CDP'de A listesine girdi






İSTANBUL (AA) - Mitsubishi Electric, Karbon Saydamlık Projesi'nin (CDP) iklim ve su kategorilerinde en yüksek sıralama olan A listesinde ikinci kez yer aldı.

Mitsubishi Electric açıklamasına göre, sürdürülebilir dünya ve toplum için yenilikçi teknolojiler geliştiren şirket, "Çevre Vizyonu 2021" kapsamında iklim değişikliğiyle mücadele, su kaynaklarını koruma, karbon salımını düşürme, geri dönüşüm ve biyolojik çeşitliliğe dikkat çekme gibi çalışmalarda bulunuyor.

Marka bu doğrultuda, küresel bazda şirketleri ve şehirleri kendi çevresel etkilerini yönetmeleri için teşvik eden CDP'nin, iklim ve su kategorilerinde en yüksek sıralama olan A listesine ikinci kez layık görüldü.

- Su israfını önleyen sistemler

Ürün ve hizmetleri ile üretim süreçlerinin çevresel etkilerini azaltmayı amaçlayan Mitsubishi Electric, "sürdürülebilirlik, güvenilirlik ve konfor sağlayan küresel ve öncü çevre dostu bir şirket olma" hedefiyle yol alıyor.

Ürünlerin karbondioksit emisyonlarının azaltılması için çalışan şirket, hem enerji verimliliği sağlayan güç yarı iletkenleri geliştiriyor hem de sıfır enerjili bina ve evler gibi yüksek enerji tasarruflu sistemler için çözümler sunmakta.

Mitsubishi Electric, nesnelerin interneti (IoT) ve diğer yeni teknolojilerle üretim yapılmasından kaynaklanan karbondioksit emisyonlarının azaltılmasına da katkı sağlıyor.

Su kaynaklarıyla ilgili risk analizleri yaparak sarfiyatın azaltılması ve suyun yeniden kullanımının artırılması için çalışan şirket, ozonlu su kullanan bir membran ayırma bioreaktöründen yararlanılan su arıtma teknolojisi ve gaz-sıvı arayüzlü elektriksel deşarja dayalı su arıtma teknolojisi geliştiriyor.

Anahtar Kelimeler:
Mitsubishi Electric
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.