Moldova, Rusya Başbakan Yardımcısı'nı istenmeyen adam ilan etti

Moldova'nın, Rusya Başbakan Yardımcısı Rogozin'i istenmeyen adam ilan ettiği bildirildi.

02 Ağustos 2017 Çarşamba 18:31
Moldova, Rusya Başbakan Yardımcısı'nı istenmeyen adam ilan etti






BÜKREŞ (AA) - Moldova'nın, Rusya Başbakan Yardımcısı Dmitry Rogozin'i istenmeyen adam ilan ettiği bildirildi.

Moldova Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Rusya Başbakan Yardımcısı Rogozin'in bir televizyona, Moldovalı ve diğer yetkililere ülkesinin "özel yaptırımlar" uygulayacağını açıklamasının üzerine istenmeyen adam ilan edildiği belirtildi.

Rusya'nın Bükreş Büyükelçisi Farit Mukhametshin'in de kınandığı açıklamada, "Moldova, Rusya ile karşılıklı güvene dayalı ikili ilişkiler geliştirmek istiyor." ifadesi kullanıldı.

Uçağının Romanya ve Macaristan hava sahasına girmesi engellenen Rogozin, bunun üzerine cuma günü Moldova'ya yapacağı ziyareti iptal etmişti.

Rogozin, Rossiya 24 kanalına yaptığı açıklamada, ziyaretini engelleyen Moldovalı ve diğer yetkililere ülkesinin "özel yaptırımlar" uygulayacağını söylemişti.

Avrupa Birliği, Rusya'nın 2014'te Kırım'ı ilhakının ardından Rogozin'e vize yasağı uygulamaya başlamıştı.

Muhabir: Büşra Selvi Öğütcen

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.