National Geographic'in ilk Türk Fotoğrafçısı Oldu.

Dünyanın en fazla risk alan 22 kaşifinden biri seçilen, uluslararası ve ulusal birçok ödül sahibi Türk bilim adamı Doç.Dr. Çağan Şekercioğlu, National Geographic'in ilk Türk fotoğrafçısı oldu.

20 Haziran 2015 Cumartesi 11:48
National Geographic'in ilk Türk Fotoğrafçısı Oldu.






 

National Geographic'in ilk Türk Fotoğrafçısı Oldu.

   Dünyanın en fazla risk alan 22 kaşifinden biri seçilen, uluslararası ve ulusal birçok ödül sahibi Türk bilim adamı Doç.Dr. Çağan Şekercioğlu, National Geographic'in ilk Türk fotoğrafçısı oldu.

   TÜBİTAK Bilim Özel Ödülü'nü alan, 2011'de ABD National Geographic Kaşifi ve 2013'te dünyadaki 22 National Geographic 'Risk Alan' kaşiften biri seçilen ABD Utah Üniversitesi Biyoloji Bölümü ve Koç Üniversitesi Fen Fakültesi öğretim üyesi ve profesyonel doğa ve yaban hayatı fotoğrafçısı Doç. Dr. Çağan Şekercioğlu, National Geographic'in fotoğraf ve film ajansı National Geographic Creative'deki tek Türk fotoğrafçı oldu. http://talent.natgeocreative.com/talent adresinde National Geographic'teki fotoğrafları görülebilen Doç. Dr. Şekercioğlu, Instagram'da @natgeoexplorer kullanıcı adıyla her kıtadaki 80'den fazla ülkede çektiği doğa, seyahat ve yaban hayatı fotoğraflarını paylaşıyor. Binlerce takipçisi olan Doç. Dr. Şekercioğlu'nun fotoğrafları, Amazonların en ender kuş türlerinden Antarktika'nın insan eli değmemiş köşelerine, Papua Yeni Gine'nin bilinmeyen kabilelerinden Türkiye'nin en garip canlıları arasındaki beş parmaklı Arap tavşanına kadar dünyanın en muhteşem canlılarını, yerlerini ve kültürlerini gözler önüne seriyor. 
   



   Doç. Dr. Şekercioğlu, fotoğraflarını ve çalışmalarını National Geographic Türkiye dergisinin sayfalarında da okuyucularla paylaşıyor. Etiyopya, Kosta Rika ve Türkiye'deki araştırma çalışmaları 2004 yılından beri National Geographic Keşif ve Araştırma Komitesi tarafından desteklenen ve National Geographic web sitesinde de yazı yazan Şekercioğlu, 2007 yılında National Geographic'in Wild Chronicles belgesel serisi için belgesel de çekti. 
   Doç. Dr. Şekercioğlu'nun kurduğu KuzeyDoğa Derneği'nin Orman ve Şu İşleri Bakanlığı işbirliğiyle gerçekleştirdiği Kars Sarıkamış Milli Parkı'ndaki bozayı araştırma ve koruma projesi üzerine, 2013 yılında Türkiye'nin ilk National Geographic yaban hayatı belgeseli 'Bozayının İzinde Sarıkamış' çekildi. 
   Doç. Dr. Şekercioğlu'nun National Geographic dergisindeki ilk fotoğrafı, 2010 yılında yayımlandı. 2011 yılında National Geographic Kaşifi seçilen Doç. Dr. Şekercioğlu, aynı yıl National Geographic Creative Ajansı'na davet edildi. Doç. Dr. Çağan Şekercioğlu'nun bu ajansta 1000'e yakın fotoğrafı yer alıyor.

Son Güncelleme: 20.06.2015 11:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.