Öğrencilerine cinsel tacizden yargılanan öğretmene 50 yıl hapis cezası

Yaşar ANTER/ BODRUM,(Muğla),() - MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde, yaşları 9 ile 10 arasındaki 4 kız öğrenciye cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla yargılanan ilkokul öğretmeni 53 yaşındaki Kemal Polat, her bir mağdur için 12.5 yıl olmak...

08 Eylül 2015 Salı 19:45
Öğrencilerine cinsel tacizden yargılanan öğretmene 50 yıl hapis cezası






Yaşar ANTER/ BODRUM,(Muğla),() - MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde, yaşları 9 ile 10 arasındaki 4 kız öğrenciye cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla yargılanan ilkokul öğretmeni 53 yaşındaki Kemal Polat, her bir mağdur için 12.5 yıl olmak üzere toplam 50 yıl hapis cezası verildi. Mahkemenin bu kararı duruşmayı izleyen mağdur yakınları ve Bodrum Kadın Dayanışma Grubu üyeleri tarafından alkışlandı.
Gündoğan Mahallesi'ndeki Nafiz Ilıcak İlkokulu'nda yaşları 9 ile 10 arasında değişen 4 kız öğrenci, iddiaya göre, öğretmenleri Kemal Polat'ın kendilerini taciz ettiğini ailelerine anlattı. Bunun üzerine veliler, geçen 23 Mart'ta, Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gidip, öğretmenden şikayetçi oldu. Veliler, 18 yıllık öğretmen Kemal Polat hakkında şikayetçi olup, savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Evli ve iki çocuk babası öğretmen Kemal Polat hakkında, her öğrenci için 16'şar yıl hapis cezası istemiyle Bodrum 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Davanın bugün görülen üçüncü duruşmasına tutuklu sanık Kemal Polat, avukatı Murat Devecioğlu, mağdurlardan M.Y. ve Z.Ç.'nin avukatı Özge Günay, D.K.'nin avukatı Mustafa Bal, H.C.'nin avukatı Gamze Sevinç katıldı. Duruşmayı Bodrum Kadın Dayanışma Platformu'nun 24 üyesi ile çocukların aileleri de izledi. Savcı mütaalasında sanık Polat hakkında, mağdur başına 12 yıl 6'şar ay ağırlaştırılmış hapis cezası talep etti. Kemal Polat'ın avukatı Devecioğlu mağdur çocukların ifadelerinin tam ve gerçekçi olarak alınmadığını öne sürüp, müvekkilinin adli kontrol ile tahliyesini istedi. 
TORUN SEVMEK İSTEMİŞTİM YANLIŞ ANLAŞILDIM 
Son savunması sorulan sanık öğretmen Polat, ise 18 yıllık meslek hayatında iyi bir öğretmen ve baba olmaya çalıştığını belirtip, "Torun sevmek istemiştim, yanlış anlaşıldım . Kimseye kötülük yapmadım, cinsel istismarda bulunmadım" dedi.

KARAR ALKIŞLARLA KARŞILANDI
Mahkeme heyeti, yaklaşık bir saat süren duruşmanın ardından kararını verip, Kemal Polat'ı 'Çocuğa cinsel istismar' suçundan her bir mağdur için temyiz yolu açık olmak üzere 12 yıl 6'şar ay olmak üzere toplam 50 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme heyetinin bu kararını, duruşmayı izleyen Kadın Dayanışma Grubu üyeleri ile mağdur çocukların yakınları alkışladı. Bunun üzerine mahkeme başkanı, "Burası mahkeme salonu çıkın dışarı" diyerek, uyarıda bulundu.
Duruşmanın ardından adliye önünde açıklama yapan Bodrum Kadın Dayanışma Platformu Sözcüsü Figan Erozan, "Aslında tacize uğrayan 8 öğrenciydi. 6'sı kız 2'si erkek. Ancak davayı 4 kız annesi göze alabildi. Bu davanın başından beri annelerin yanındayız. Çünkü bu mahkeme salonunda ne kadar iğrenç savunmalar yapılabildiğini gördük. Bir tacizci üstelik öğretmen, 'torun sevmek istediğini söyleyen bir adam', bugün hala kendini savunmaya çalışıyor. Kadınların, özellikle kendini savunamayan çocukların uğradıkları cinsel taciz konusunda verilen ceza yerindedir. Bu karar bizleri de mutlu etmiştir. Bundan sonra da cinsel taciz, istismar ve tecavüze uğrayan kadın ve çocukların yanında olmayı sürdüreceğiz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.