Okuma yazmayı 72 yaşında öğrendi

Edirne'nin Süloğlu ilçesinde açılan kursta okuma yazma öğrenen 72 yaşındaki Kamile Dikme'nin azmi takdir topluyor.

26 Ekim 2017 Perşembe 14:29
Okuma yazmayı 72 yaşında öğrendi






EDİRNE - CİHAN DEMİRCİ

Edirne'nin Süloğlu ilçesinde açılan kursta okuma yazma öğrenen 72 yaşındaki Kamile Dikme'nin azmi takdir topluyor.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Taner Kemerci'nin "Teyze, halk eğitime gel, çay kahve içeriz" diyerek davet ettiği Dikme, "öğrenemem" diyerek başladığı kursta 45 günde okuma-yazma öğrendi.

Kolu kırıldığı için akranlarıyla okula başlayamayamadığını, sonra da imkansızlıklar nedeniyle okuyamadığını belirten 4 evlat ve 10 torun sahibi Kamile Dikme, Süloğlu Halk Eğitim Müdürü Kemerci'nin teşvikiyle imkansız sandığı hayalinin gerçek olduğunu söyledi.

"Başaramam sanıyordum, başardım" diyen Dikme, "Müdüre, 'Evladım bu yaştan sonra öğrenemem' dedim. 'Olsun, gel sen yine de çay, kahve içelim. Ben seni yazayım kursa' dedi. Kursa öyle başladım. Hocalarımız çok iyi öğretti." diye konuştu.

Yıllarca okuma yazma bilmemenin zorluklarını yaşadığını dile getiren Kamile Dikme, şunları kaydetti:

"Okuma yazma bilmemek çok zor. Bir yere dolaşmaya çıksan olmuyor. Çocuklarımın biri Ankara'da, biri İzmir'de, ikisi İstanbul'da. Onları her ziyarete gittiğimde otogarda beni almalarını bekliyorum. Okuma yazma bilsem atlayıp taksiye evlerine giderdim. Bir mektup gelir okuyamazsın.

Atatürk'ün resminin yanındaki yazıları okumak isterdim. Ne işler yapmış, Türkiye'yi kurtarmış. Okuyamamak çok zor bir şey. Ama şimdi bir aydan beri Allah'a çok şükür nereye gitsem okuyorum. Okuma yazma bilmeyen gençlerimiz de var, ev hanımları da var. 'Arkadaşların gelin, utanmayın' diyorum. Onları teşvik ediyorum."

Çocukları ve torunlarının şaşırdığını anlatan Dikme, eğitimin yaşının olmadığını dile getirdi.

Muhabir: Cihan Demirci

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.