Özgecan için Altıyol'a erguvan fidanı diktiler...

Naci YÖNER / İstanbul, () - BİRLEŞİK Haziran Hareketi Kadıköy Meclisi üyeleri, Mersin'de vahşice öldürülen Özgecan Aslan ve şiddet gören tüm kadınlar için Kadıköy Altıyol'a erguvan ağacı fidanı dikti. Akşam saatlerinde Altıyol'daki...

16 Şubat 2015 Pazartesi 21:37
Özgecan için Altıyol'a erguvan fidanı diktiler...






Naci YÖNER / İstanbul, () - BİRLEŞİK Haziran Hareketi Kadıköy Meclisi üyeleri, Mersin'de vahşice öldürülen Özgecan Aslan ve şiddet gören tüm kadınlar için Kadıköy Altıyol'a erguvan ağacı fidanı dikti.

Akşam saatlerinde Altıyol'daki Boğa Heykeli'nin çevresinde toplanan grup, beraberinde getirdikleri erguvan ağacı fidanını buraya dikti. Özgecan Aslan'ın fotoğrafı iliştirilen fidanı diken Birleşik Haziran Hareketi Kadıköy Meclisi üyeleri, "Kadınlara yapılan şiddete ve kadın ölümlerine bir son vermek için biz de varız" dediler.

Grup adına konuşan Eylem Altun, "Özgecan hunharca katledilerek öldürüldü. Her gün 4 kadın öldürülüyor ve karakollara giden kadınlar da geri gönderilip kocaları ile barıştırılıyor. Biz bunların hepsinin farkındayız. Bugün de Özgecan için bir ağaç diktik... Erguvan ağacı. Baharda mor çiçek açan bir ağaç. Özgecan'ın ve diğer tüm kadınların katledilişlerini anmak için, biz her baharda burada buluşacağız. Onların anısı hep mücadelemizde yaşayacak. Aynı zamanda, ölen kadınların hesabını sormak için de, gecelerde, sabahlarda, tek başımıza otobüslerde, orada olup, mücadele edeceğiz. Kadınlar kendi haklarını savunacak" diye konuştu.

Grup, fidanın yanına "Yas değil, İsyan" yazılı bir afiş bırakarak, sessizce dağıldı.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.