Özgecan'ın adı, Buca'daki Kadın Merkezi'nde yaşayacak

İZMİR'de merkez Buca Belediyesi'nce yapımı tamamlanan Kadın Danışma Merkezi'ne, Mersin'de katledilen ve kadın cinayetlerinin simgesi haline gelen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın adı verildi. Buca'da Dünya Kadınlar Günü...

08 Mart 2015 Pazar 16:52
Özgecan'ın adı, Buca'daki Kadın Merkezi'nde yaşayacak






İZMİR'de merkez Buca Belediyesi'nce yapımı tamamlanan Kadın Danışma Merkezi'ne, Mersin'de katledilen ve kadın cinayetlerinin simgesi haline gelen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın adı verildi.
Buca'da Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri, yağışa rağmen gerçekleşti. Buca Belediyesi'nin başta şiddet gören kadınlara hukuki ve psikolojik destek vermesi için projelendirdiği Özgecan Aslan Kadın Danışma Merkezi de, yoğun bir katılımla hizmete açıldı. Çoğunluğunu kadınların oluşturduğu davetliler, şiddete ve kadın cinayetlerine karşı tepkisini gösterdi. CHP'li Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, açılışta yaptığı konuşmada kadınların dünyayı yaşanılır hale getirdiğini belirtti. Piriştina, "İzmirliler ve Bucalılar olarak Atatürk'ün yolundan ve öğrettiklerinden asla ayrılmayız. Bayrağımızı da çok severiz ve çok hoşgörülüyüzdür. Fakat kadına el kalkarsa bu hoşgörümüz ortadan kalkar. Bunu asla kabul etmeyiz. Önlemek için de savaşırız. İşte Özgecan kardeşimizin adını yaşatacak bu tesis, şiddeti ve cinayeti önleme amacıyla çalışacak. Kendisi huzur içinde uyusun. Onu asla unutmayacağız" dedi.
AYDA 200, YILDA 2 BİN 500 KADIN
Merkezin ayda 200, yılda ise 2 bin 500 kadına hizmet vermesini planladıklarını belirten Başkan Piriştina, "Burası kadınlarımız için bir kurumdan önce sıcak bir yuva ve ev olacak. Onlara hem hukuki, hem de psikolojik destek hizmeti verecek. 7 aylık bir emeğin ürünü olan binamızda emeği geçen başta kadın çalışma arkadaşlarım olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Buca Belediyesi olarak kadın ve çocuklara yönelik çalışmalarımız sürecek. Hayatı kolaylaştırıcı adımları tek tek atacağız" diye konuştu.
Daha sonra iki katlı merkezin açılış kurdelesini, protokol üyeleri ve Başkan Piriştina ile birlikte kesen kadınlar, kendileri için hazırlanan merkezi gezdi.
Açılış töreninin ardından Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi ve Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Elfin Tataroğlu ile İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan'ın konuşmacı olarak katıldığı, 'Türkiye'de ve İzmir'de kadın olmak' konulu panel gerçekleştirildi. Olimpik Yüzme Havuzu Konferans Salonu'nda gerçekleşen panele, kadınlar ilgi gösterdi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.