Palamut üzdü uskumru sevindirdi

Av yasağının sona ermesiyle 1 Eylül'de denize açılan Marmara balıkçısı, sezonun ilk ayında palamut ve hamsiden umduğunu bulamazken geçen yıl ağlara neredeyse hiç takılmayan uskumruyla güldü.

04 Ekim 2017 Çarşamba 13:29
Palamut üzdü uskumru sevindirdi






BALIKESİR/YALOVA(AA) - Av yasağının kalktığı 1 Eylül'de denize açılan Marmara balıkçısı, sezonun ilk ayında palamuttan beklediğini bulamazken ağlara takılan uskumru ile sevindi.

Balıkesir Deniz Ürünleri Avcıları Üretici Birliği Başkanı Nihat Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1 Eylül'de başlayan av sezonunun istedikleri düzeyde gitmediğini söyledi.

Hamsinin ve palamutun az çıktığını dile getiren Işık, "Denizin kuru fasulyesi diye bilinen hamsiden umduğumuzu bulamadık. Marmara gibi Karadeniz için de pek iyi şeyler söyleyemeyiz. Sardalyada bir artışımız var. Uskumruda sürpriz yaşadık, yıllar sonra ağlar uskumru gördü, balıkçının yüzünü güldürdü." diye konuştu.

Palamutta da geçen yıla göre çok büyük düşüş olduğunu vurgulayan Işık, "Bunun nedeni olarak bu yaz deniz suyu sıcaklığı anormal derecede arttı. Kestane karası dediğimiz fırtınanın ardından balığın bollaşacağı umudundayım." ifadesini kullandı.

Erdek Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Ali Demiray da Marmara Denizi'nde palamutun üzdüğünü uskumrunun güldürdüğünü ifade ederek, "Karadeniz'den önce hamsi Marmara'da gözüktü. Hamsiden umudumuz var. Sular soğuyunca balık toplanır, yakalanan miktar artar." sözlerine yer verdi.

Muhabir: Ahmet Pesen

Son Güncelleme: 04.10.2017 14:11
Anahtar Kelimeler:
EkonomiPalamutHamsiUskumru
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.