Paşaköy'de termik santral eylemi: Ölüm solumak istemiyoruz

BALIKESİR'in Altıeylül İlçesi'ne bağlı Paşaköy Mahallesi'nde kurulmak istenen termik santrale tepkiler sürüyor. Balıkesir'e 10 kilometre uzaklıkta yaşayan Paşaköylüler, bugün kent merkezinde basın açıklaması yapıp imza kampanyası...

31 Ağustos 2015 Pazartesi 15:37
Paşaköy'de termik santral eylemi: Ölüm solumak istemiyoruz






BALIKESİR'in Altıeylül İlçesi'ne bağlı Paşaköy Mahallesi'nde kurulmak istenen termik santrale tepkiler sürüyor. Balıkesir'e 10 kilometre uzaklıkta yaşayan Paşaköylüler, bugün kent merkezinde basın açıklaması yapıp imza kampanyası başlattı. Balıkesir halkından destek isteyen Paşaköy Muhtarı Mustafa İkiz, siyasetçilere ve yetkililere seslenirken, "Biz ölüm solumak istemiyoruz. Bu projeyi iptal edip, durdurun" dedi.
Balıkesir'in kırsal mahallelerinden Paşaköy'deki termik santral isyanı kent merkezine taşındı. Paşaköylüler bugün Balıkesir'in Yeşilli Meydanı'nda santral projesinin iptal edilmesi için basın açıklaması yaptı, imza kampanyası başlattı. Sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile MHP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok da etkinliğe katılarak destek verdi. Santralin Paşaköy'le birlikte olumsuz etkileyeceği Nergiz, Çandır, Atköy ve Esenli kırsal mahallerinden de vatandaşlar eylemde hazır bulundu.
'ATALARIMIZDAN KALDI, ÇOCUKLARIMIZA BIRAKACAĞIZ'
'Toprak ve su bize atalarımızdan kaldı. Onları çocuklarımıza bırakacağız. Köyümüze ölüm santrali istiyoruz' yazılı dev pankart açan Paşaköylüler, "Termik santral istemiyoruz" ve "Kömür solumak istemiyoruz" sloganları attı. 'Çocuklarımızı zehirlemeyin, sağlığımıza kast etmeyin', 'Yanan insan sağlığı, siz enerji sanıyorsunuz', 'Santralde kömür, Balıkesir'de ömür yanacak' yazılı pankartlar taşıdı.
Paşaköy Muhtarı Mustafa İkiz, Albayraklar A.Ş.'ye ait Varaka Kağıt Sanayi A.Ş.'nin Dumanca mevkisinde eski SEKA Kağıt Fabrikası içinde günlük 525 ton kömür yakacak enerji santrali yapımına başladığını hatırlatarak şöyle dedi:
"Termik santralinin kurulduğu bölge birinci sınıf tarım ve hayvancılık bölgesidir. Santralin kurulduğu bölge, Balıkesir Tıp Fakültesi Hastanesi'ne 2, yapımı devam eden Kent Hastanesi'ne 8, Balıkesir'in içme suyunu karşılayan İkizcetepeler Barajı'na 3 kilometre uzaklıktadır. Çevresinde 20'ye yakın köy ve yerleşim yeri bulunmaktadır. Biz köylerimizde ve şehrimizde kül tozu ve asit yağmuru istemiyoruz. Toprağımızın, tarımsal alanlarımızın yok olmasını istemiyoruz. Ölüm değil temiz hava solumak istiyoruz."  
MHP'Lİ OK'TAN DESTEK
MHP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok da termik santralin durdurulması için başlatılan imza kampanyasına destek verdi. Milletvekili Ok şöyle konuştu:
"Bu santralin kurulmaması için milletvekili olarak elimden gelen tüm çabayı göstereceğim. Tüm eylem ve etkinliklerde olacağım. Buradaki olay sadece Paşaköy'e değil, Balıkesir'e ve ülkemize sahip çıkmaktır. Birilerinin daha fazla para kazanması için, yatırım maliyetlerini aşağı çekmesi için tüm dünyanın terkettiği kömürle enerji elde etmesine ve çevreyi zehirlemesine bir Balıkesirli vatandaş olarak şiddetle karşıyım." 
İmza kampanyasının 10 gün süreceğini ve toplanan imzaların ilgili kuruluşlara ulaştırılacağını açıklayan Muhtar İkiz, "Ayrıca yatırımın durdurulması için dava açacağız" dedi. Yaklaşık 100 kişinin katıldığı basın açıklaması olaysız sona erdi.

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.