"Patent başvuruları hızla artıyor"

- VSY Biotechnology Yönetim Kurulu Başkanı Varlıbaş: - "Türkiye’de patent, marka ve faydalı model başvuru sayısı önceki yıllara göre hızla artıyor. Türk Patent Enstitüsü’nün açıkladığı verilere göre bu yıl şubat ayından itibaren, haziran ayı haricinde toplam patent başvurularında artış var" - "Son açıklanan ağustos ve eylül aylarında patent başvurularının geçtiğimiz yıla göre yüzde 25,8 gibi bir artış olduğunu görüyoruz"

08 Kasım 2017 Çarşamba 12:43






İSTANBUL (AA) - VSY Biotechnology Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ercan Varlıbaş, "Türkiye’de patent, marka ve faydalı model başvuru sayısı önceki yıllara göre hızla artıyor. Türk Patent Enstitüsü’nün açıkladığı verilere göre bu yıl şubat ayından itibaren, haziran ayı haricinde toplam patent başvurularında artış var. Son açıklanan ağustos ve eylül aylarında patent başvurularının geçtiğimiz yıla göre yüzde 25,8 gibi bir artış olduğunu görüyoruz." bilgilerini aktardı.

Varlıbaş, Üniversite Sanayi İş birliği Merkezleri Platformu (USİMP) Ulusal Patent Fuarı Kapsamında düzenlenen "Ar-Ge Merkezleri’nde Teknoloji Transferi" konulu panelde patent başvurularına ilişkin değerlendirmeler yaptı.

Buluş yapan ve patente önem vererek kendi alanında ilkleri barındıran firmaların teknoloji transferi için tekliflerle karşılaştıklarını belirterek, "Türkiye’de patent, marka ve faydalı model başvuru sayısı önceki yıllara göre hızla artıyor. Türk Patent Enstitüsü’nün açıkladığı verilere göre bu yıl şubat ayından itibaren, haziran ayı haricinde toplam patent başvurularında artış var. Son açıklanan ağustos ve eylül aylarında patent başvurularının geçtiğimiz yıla göre yüzde 25,8 gibi bir artış olduğunu görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Varlıbaş, VSY Biotechnology tarafından firmanın Ar-Ge merkezinde tasarlayıp geliştirdiği yeni teknolojik göz içi lenslerine de değinerek, "Yakın, orta ve uzak tüm mesafelerde ve ara mesafelerde görüş sağlayan yeni göz içi lensimizin dünyadaki patent başvurularını tamamladık. Daha fazla yeni ürünler, buluşlar yaparak VSY Biotechnology olarak her yıl patent sayımızı biraz daha üst seviyelere çıkarmaya çalışıyoruz." bilgilerini verdi.

Buluşları artırmak, patent sayısını çoğaltmak amacıyla şirket içi bir yönerge yayınladıklarını da ifade eden Varlıbaş, buluş sahipleri ile imzalanan protokol ile fikri hakların paylaşım ilkelerini belirlediklerini ve buluş yapan kişilere hak bedeli ödendiğini aktardı.

Varlıbaş, yönergenin yanı sıra geliştirdikleri Ampül Şapka Programı ile de şirket içi buluş yapan, proje fikir geliştiren araştırmacıların motive edildiğini sözlerine ekledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.