Pervin Buldan: Seçim barajını kadınlar yıkacak

  Ezgi ÇAPA - İdris TİFTİKÇİ/İSTANBUL, () HALKLARIN Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Pervin Buldan, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutlamak üzere Kadıköy rıhtımına toplanan binlerce kadına ‘birlik...

08 Mart 2015 Pazar 17:34
Pervin Buldan: Seçim barajını kadınlar yıkacak






 

Ezgi ÇAPA - İdris TİFTİKÇİ/İSTANBUL, () HALKLARIN Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Pervin Buldan, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutlamak üzere Kadıköy rıhtımına toplanan binlerce kadına ‘birlik olma’ çağrısında bulundu. Türkülerin söylendiği sahneden kadınlara seslenen Pervin Buldan, meydanı dolduran kalabalığı Türkçe ve Kürtçe selamladı. Anayasa ve yasalarda kadına yönelik her türlü ayrımcılığa karşı düzenlemeler yapılması gerektiğinin altını çizen Buldan, “Başta Kadın Bakanlığı olmak üzere bu ülkede bir sistem değişikliğine ihtiyaç var” dedi.

BARAJI KADINLAR YIKACAK

Kadınları birlik olmaya davet eden Buldan “Bundan sonra dünyanın neresinde olursa olsun tek bir kadına dokunulduğu zaman, şiddet uygulandığı zaman, katledildiği zaman biz orada olacağız. Buradan bunun sözünü veriyoruz. Şunu herkes çok iyi bilsin ki biz kimsenin kızı, kardeşi, eşi değiliz. Hiçkimsenin namusu değiliz. Biz kadınız. Biz kendi kimliğimizle, dilimizle, rengimizle, gücümüzle varız” dedi. 7 Haziran 2015 seçimlerine değinen Buldan “Barış sürecinin başarıya uaşabilmesi için önümüzdeki seçimlerde güçlü bir şekilde parlamentoya girmemiz lazım. Barajı nasıl yıkacağız? Barajı kadınlar yıkacak” dedi.  

KADINLARDAN ‘SESİNİZİ YÜKSELTİN’ MESAJI
Mitinge katılanlardan Berfin Akkaya, kadınların şiddete karşı sesini yükseltmesi gerektiğini söyleyerek, “Özgecan’ın kanı kurumadan kadın katliamları olmaya devam ediyor. Sadece ölümden sonra sesler yükselmesin. Çünkü belki bugün de birçok kadın şiddete maruz kalıyor” dedi. Kadınların erkek egemen zihniyete karşı ses çıkarmaları gerektiğini söyleyen Aysel Borak da, “Erkek egemen zihniyetinden kurtulmak için kadınların zincirlerini kırıp alanlara dökülmesi gerek. Bütün kadınların erkek şiddetine, devlet şiddetine ses çıkarmaları gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

(FOTOĞRAF)
 

 

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.