Polis, Acil Serviste Kaybolan Kadını Cep Telefonu Mesajıyla Arıyor

İZMİR'de, evinde kriz geçirdikten sonra, yasak olduğu için refakatçi alınmadan 112 Acil yardım ambulansıyla götürüldüğü Karşıyaka Devlet Hastanesi'nin acil servisinden kaybolan Ayşe Bilir'den, 7 gündür haber alınamadı. Bu arada Emniyet...

20 Kasım 2014 Perşembe 15:39
Polis, Acil Serviste Kaybolan Kadını Cep Telefonu Mesajıyla Arıyor






İZMİR'de, evinde kriz geçirdikten sonra, yasak olduğu için refakatçi alınmadan 112 Acil yardım ambulansıyla götürüldüğü Karşıyaka Devlet Hastanesi'nin acil servisinden kaybolan Ayşe Bilir'den, 7 gündür haber alınamadı. Bu arada Emniyet Genel Müdürlüğü'nün kayıp kişiler için 10 gün önce uygulamaya başladığı cep telefonu mesaj sistemi Ayşe Bilir için de kullanıldı. Polisin hazırladığı, 'Kayıp alarmı' başlıklı mesajda,"Kayıp Ayşe Bilir, 70 yaşında, 1.53 boyunda, 50-55 kg. asker traşlı, beyaz tenli, üzerinde kareli gömlek görenlerin 155'i aramaları" denildi. Mesaj, Bilir'in fotoğrafıyla birlikte GSM operatörleri tarafından kentteki cep telefonu kullanıcılarına gönderildi.
Geçen, cuma, saat 13.30 sıralarında meydana gelen olayda, Zübeyde Hanım Caddesi üzerindeki evlerinde eşiyle oturan 70 yaşındaki Ayşe Bilir, bir süredir gördüğü psikolojik tedavisini de etkisiyle kriz geçirdi. Remzi Bilir'in yardım istediği 112 acil yardım ekibi, eve gelip Ayşe Bilir'i, sakinleştirmeye çalıştı. Ancak sakinleşmeyen Bilir'e iğne vuruldu. Ardından ayakları da bağlanıp ambulansa alındı. Remzi Bilir de eşinin durumunu sağlık görevlilerine anlatıp ambulansa binmek istedi. Ancak kendisine refakatçi alınmasının yasak olduğu söylenip, Bilir'in binmesine izin verilmedi. Karşıyaka Devlet Hastanesi'nin acil servisine götürülen Ayşe Bilir'e, görevliler de, ateş ve tansiyon gibi rutin kontrollerini yaptı. Bunun sonrasında kendi haline bırakılan Ayşe Bilir'de, onlarca görevlinin gözleri önünde, ayakkabısız, yalın ayak ve bir süre önce beline takılmış olan metal korsesiyle acil servisten çıkıp kayıplara karıştı. Dört dakikalık farkla arkadan gelen Remzi Bilir ile yakınları, acil servise girip eşini sorduğu anda, kaybolduğu da ortaya çıktı. İlk olarak hastanen çevresinde arama yapan yakınlarının çabaları sonuçsuz kaldı. Ardından kayıp ihbarında bulununan polislerle bu aramalar kent geneline yayıldı. Gelen her ihbar değerlendirildi ama bunlardan da yine bir sonuç çıkmadı. 7 gündür kendisinden haber alınamayan Ayşe Bilir'in yakınlarının arama çalışmaları ise, devam ediyor.
POLİSİN YENİ UYGULAMASI DA DEVREDE
Ayşe Bilir'in bulunamaması üzerine, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün kayıp kişiler için 10 gün önce uygulamaya başladığı yeni proje de devreye konuldu. Kayıp kişiler için, bulundukları düşünülen alanlarda yaşayan vatandaşlardan yardım istenen proje için, GSM operastörleri de destek verdi. Uygulamaya göre, polisin hazırladığı, 'Kayıp alarmı' başlıklı olan ve üzerinde 'Kayıp Ayşe Bilir, 70 yaşında, 1.53 boyunda, 50-55 kg. asker traşlı, beyaz tenli, üzerinde kareli gömlek görenlerin 155'i aramaları' yazılı mesajı yaşlı kadının fotoğrafıyla birlikte GSM operatörleri tarafından, İzmir'deki cep telefonu kullanıcılarına gönderildi. İzmir'de ilk olarak Ayşe Bilir için kullanılan uygulamanın, farklı illerdeki kayıplar için de yine bu illerdeki telefon kullanıcılarına yönelik olarak kullanılacağı öğrenildi. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün, bu projeyle, kayıp kişilerin daha çabuk sürede bulunmasını sağlamaya çalıştığı dile getirildi.

FOTOĞRAFLI


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.