Rektör Harmandar, AK Parti seçim bürosunu açtı

MUĞLA Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, eşi AK Parti Muğla İl Sosyal İşler Başkanı Suzan Harmandar ile birlikte Ula İlçesi'nin Akyaka Mahallesi'nde seçim bürosu açılışı yaptı. Açılış törenine...

20 Nisan 2015 Pazartesi 16:47
Rektör Harmandar, AK Parti seçim bürosunu açtı






MUĞLA Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, eşi AK Parti Muğla İl Sosyal İşler Başkanı Suzan Harmandar ile birlikte Ula İlçesi'nin Akyaka Mahallesi'nde seçim bürosu açılışı yaptı. Açılış törenine İl Başkanı İhsan Küreci, milletvekili adayları ve diğer bazı partililer katıldı. Rektör Harmandar'ın açılış etkinliğine katılmasına, CHP Muğla milletvekilleri ve MHP İl Başkanı Mehmet Korkmaz tepki gösterdi.
AK Parti Seçim Bürosu açılışında, konuşma yapan milletvekili adayları, genel seçimde Muğla'da en büyük başarıyı yakalayacaklarına gönülden inandıklarını belirterek, halktan destek istedi. Konuşmaların ardından Rektör Harmandar, diğer partilerle birlikte kurdeleyi keserek seçim bürosunu açtı. Ardından milletvekili adayları, MSKÜ Marmaris Meslek Yüksekokulu'nun Günlücek Milli Parkı'nda düzenlediği pikniğe katıldı. Burada adaylara Marmaris Kaymakamı Celaleddin Yüksel ve eşi, Meslek Yüksek Okulu Müdürü Zekeriya Bingöl, İl Başkanı Küreci ve eşi, AK Parti İl ve Marmaris İlçe Kadın ve Gençlik kolları üyeleri eşlik etti. Herkesle sohbet ederek fikir alışverişinde bulunan 3'üncü sıra adayı Elvan Göçer, kadının hayatın her yönünde çok önemli bir yeri olduğunu belirterek, "Kadın ayaktaysa toplum da ayakta kalır ve bu ayakta kalmayı da yarınlarımızın aydınlık yüzleri olan gençlerimizle devam ettireceğiz" dedi.
"BAZI REKTÖRLER AKP'NİN İL BAŞKANI GİBİ ÇALIŞIYOR"
Rektör Harmandar'ın açılış etkinliğine katılmasına, CHP Muğla milletvekilleri ve MHP İl Başkanı Mehmet Korkmaz büyük tepki gösterdi. CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan da "Valiler için geçmişte CHP'nin il başkanı diyorlardı, şimdi görüyoruz ki bazı rektörler, AKP'nin il başkanı gibi çalışıyor. Üniversite rektörü, tarafsızlığını kaybetmiştir. Siyaset yapmak istiyorsa oturduğu koltuktan istifa etsin. İstifa etsin ve açılışını yaptığı seçim bürosunda çaycılık yapsın, daha fazla faydası olur" dedi.
"TARAFSIZLIĞINI YİTİRMİŞ"
CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir ise, "Üniversite rektörü, tamamen tarafsızlığını yitirmiştir. Harmandar'ın istifa etmesi gerekmektedir. Bir kurumun başında başındaysan bu işlere girmeyeceksin. Artık kendisi taraf olmuştur. O koltukta beş dakika bile oturması yanlıştır. Üniversitelerin, tarafsızlığını koruması gerekir. Harmandar, yasaları çiğnemiştir. Bunu Muğla kamuoyunun, üniversitedeki hocaların ve öğrencilerin takdirine bırakıyorum" diye konuştu.
CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban da, "Bu büyük bir skandaldır. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, rektör yüzünden büyük bir töhmet altında kalmıştır. Hem rektörlük koltuğunda oturacaksın hem de açık açık siyaset yapacaksın. Mansur Harmandar, derhal istifasını vermelidir" dedi.
"REKTÖRLERİN POLİTİZE OLMAMASI GEREKİR"
MHP Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz ise "Rektörlerin politize olmaması gerekiyor. Üniversite, tarafsızlığını yitirmiştir. Siyaset yapmak istiyorsa oturduğu koltuğu bırakması gerekiyor" diye konuştu.
AK PARTİDEN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLMUŞTU
Rektör Mansur Harmandar, 2013 yılı Kasım ayında rektörlük görevinden ayrılmış ve AK Parti'nin Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilmişti. Harmandar, Belediye Başkanı seçilemeyince, Mayıs 2014'te tekrar görevine atandı.

FOTOĞRAF



 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.