Rizeli ilginç yapılarda sınır tanımıyor

Muhammet KAÇAR/HEMŞİN (Rize), () - RİZE’nin Hemşin İlçesi Çamlıtepe Köyü sakinlerinden Sezai Yüce, çam ağacının tepesine balkonlu ahşap bir kulübe inşe etti. İlk 10 metreyi merdivenle çıktıktan sonra ancak...

10 Haziran 2015 Çarşamba 11:22
Rizeli ilginç yapılarda sınır tanımıyor






Muhammet KAÇAR/HEMŞİN (Rize), () - RİZE’nin Hemşin İlçesi Çamlıtepe Köyü sakinlerinden Sezai Yüce, çam ağacının tepesine balkonlu ahşap bir kulübe inşe etti. İlk 10 metreyi merdivenle çıktıktan sonra ancak ağaca tırmanılarak ulaşılabilen 35 metre yükseklikteki ev, "Böylesi ancak Rize'de olur" dedirtti.
Eskişehir’de yaşayan ve bir süre önce memleketine gelen Sezai Yüce, evinin arkasındaki çam ağacının yaklaşık 30 metre yükseklikteki tepesine kulübe inşa etmeye karar verdi. Merdivenle ancak 10 metre yüksekliğe çıkabilen, ardından da kullanacağı malzeme ile ağacın zirvesine tırmanan Yüce, yaklaşık 10 metrekarelik balkonlu ahşap evi, 2 ay süren yoğun çalışmayla tamamlayabildi. 
KORKARIM ORAYA YOL YAPMAMIZI İSTEYECEK!
Görenleri hayrete düşüren yapıyı fark eden Rize Vali Yardımcısı ve Özel İdare Genel Sekreteri Şefik Aygöl de, evin fotoğraflarını sosyal paylaşım sitesi hesabından paylaştı, altına da,  "Rizeli hemşerim sınır tanımıyor. Ağacın tepesine ev yapmış. Korkarım oraya yol yapmamızı isteyecek” diyerek şaşkınlığını dile getirdi.
ANNE YÜCE: HERKES ÇIKAMAZ
Sezai Yüce’nin annesi Mukaddes Yüce de oğlunun yüksekte bir kulübe yapmaya hevesi olduğunu ve bunu ağacın tepesinde gerçekleştirdiğini belirterek, “Köye geldiğinde  kulübeye çıkıp çay içer, manzarayı seyreder. Merdivenle bir yere kadar çıkıyor, sonra da tırmanıyor. Herkes çıkamaz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.