Sağlık çalışanlarına yönelik şiddete karşı beyaz atkılı yürüyüş

İlker AKTAŞ/SAMSUN, () - SAMSUN Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından organize edilen ve yaklaşık bin kişinin katıldığı yürüyüşte, beyaz atkılarla sağlık çalışanlarına yapılan şiddete tepki gösterildi. Samsun Halk Sağlığı...

06 Mart 2015 Cuma 12:55
Sağlık çalışanlarına yönelik şiddete karşı beyaz atkılı yürüyüş






İlker AKTAŞ/SAMSUN, () - SAMSUN Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından organize edilen ve yaklaşık bin kişinin katıldığı yürüyüşte, beyaz atkılarla sağlık çalışanlarına yapılan şiddete tepki gösterildi.
Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle 'Sağlık Çalışanı Kadınlara Yönelik Şiddetin Önlenmesi İçin Yürüyoruz' konulu yürüyüş düzenledi. İlkadım İlçesi İstiklal Caddesi'nde gerçekleşen ve yaklaşık bin kişinin yer aldığı yürüyüşe Samsun Valisi İbrahim Şahin, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, İl Emniyet Müdürü Vedat Şahin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, sağlık çalışanları ve kamu kurum kuruluş çalışanları katıldı.

Beyaz atkıların dağıtıldığı yürüyüş sonunda konuşan Samsun Valisi İbrahim Şahin, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile tüm sağlık çalışanları ve kamu çalışanları ile beraber aslında Pazar günü yapılması gereken programı biraz daha kalabalık olması ve farkındalık oluşturabilmemiz için bugüne aldık. Bu vesile ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyoruz. Şiddetin olmadığı bir dünya inşallah ortaya çıkar ve yaratılır temennisinde bulunmak istiyorum. Gerek siz gazeteci dostlarımızın, gerek kamu çalışanlarının, gerek bayanların katılımına da çok teşekkür ediyorum. İnanılmaz bir kalabalık var. Çok fazla duyuru olmamasına rağmen Dünya Kadınlar Günü'ne olan saygı böyle bir yürüyüş ortaya çıkardı. Taktığımız beyaz atkılar da kadın sağlık çalışanlarına karşı şiddete bir tepki, mesaj olsun diye bütün illerimize dağıtıldı” dedi.

FOTĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.