Sakarya'da 6 otobüste 175 kaçak yakalandı

SAKARYA'nın Hendek ilçesinde Ağrı'dan İstanbul'a gitmekte olan 6 otobüs içerisinde aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Pakistan, Irak ve Afganistan uyruklu 175 kaçak yakalandı. Bir istihbaratı değerlendiren jandarma ekipleri 6...

29 Nisan 2015 Çarşamba 16:48
Sakarya'da 6 otobüste 175 kaçak yakalandı






SAKARYA'nın Hendek ilçesinde Ağrı'dan İstanbul'a gitmekte olan 6 otobüs içerisinde aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Pakistan, Irak ve Afganistan uyruklu 175 kaçak yakalandı.
Bir istihbaratı değerlendiren jandarma ekipleri 6 otobüs dolusu kaçağın İstanbul'a götürüldüğü bilgisini alınca dün akşam D-100 karayolunda otobüsleri durdurup, Hendek İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı'na getirdi. Burada kimlik kontrolleri yapılan kişilerin Afganistan, Pakistan ve Irak uyruklu oldukları belirlendi. Yabancı uyruklu kişilerin yurda kaçak yollardan giriş yaptıkları, kendilerini yurda sokan kişilere kişi başı 1000 dolar ödedikleri öğrenildi. 2 gündür aç olduklarının anlaşılması üzerine karınları doyurulan kaçaklar jandarma bahçesinde bekletiliyor.
Jandarmada ifadeleri alınan kaçakların İstanbul üzerinden deniz yolu ile Avrupa’ya kaçmaya planladıkları öğrenildi. 175 kaçağın kimlik kontrolleri yapılıp parmak izlerinin alınması sonrasında Sakarya Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi'ne teslim edileceği öğrenildi.

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.