Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi oldu

Ömer PINAR/ŞANLIURFA, () - KASIM ayında yapılacak seçimlerde milletvekili olabilmek için istifa eden Celalettin Güvenç’ten boşalan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi...

06 Eylül 2015 Pazar 17:09
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi oldu






Ömer PINAR/ŞANLIURFA, () - KASIM ayında yapılacak seçimlerde milletvekili olabilmek için istifa eden Celalettin Güvenç’ten boşalan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi seçildi.
Şanlıurfa Valiliği görevini yaparken 2014 yerel seçimlerinde istifa ederek Ak Parti’den Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Celalettin Güvenç, 1 Kasım’da yapılacak olan seçimlerde memleketi Kahramanmaraş’ta milletvekili olabilmek için bu görevinden de istifa etti. Güvenç'in istifasının ardından boşalan Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevi için bugün meclis üyeleri arasında seçim yapıldı. Başkanlığa Ak Partili merkez Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ile HDP'nin desteklediği Viranşehir Belediye Başkanı Emrullah Cin aday oldu. 80 meclis üyesinin sandığa gittiği seçim sonunda Nihat Çiftçi 61, Emrullah Cin 18 oy alırken, bir oy ise geçersiz sayıldı.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı olan Nihat Çiftçi, seçimlerin ardından meclis üyelerine teşekkür etti ve eski başkan Celalettin Güvenç’ten görevi devraldı.
Bu arada Nihat Çiftçi’nin yeni görevi devralmasıyla boşalan Karaköprü Belediye Başkanlığı görevini yürütecek ismin de yine meclis üyeleri arasında yapılacak seçimle belirleneceği bildirildi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.