Şehir stresini atabileceğiniz en güzel SPA merkezleri

Her şeyden ve herkesten uzak cennetteymiş hissi yaratan oteller, buhar banyoları, şımartan masajlar, mis kokulu yağlar… hem gözünüze hem gönlünüze iyi gelecek spa merkezlerini sizler için derledik.

21 Kasım 2015 Cumartesi 10:19
Şehir stresini atabileceğiniz en güzel SPA merkezleri






Amangiri Spa- ABD: 

Sarp kayalık manzarasıyla büyülü bir atmosferi olan Amangiri spa, Utah’ın en ilgi çekici merkezlerinden. Kayalıklarla bütünleşen otelin 34 odası var ve tamamı bu manzaradan payını alıyor. Burada yapılan masajlar, yüzdürme terapileri ya da yosun tedavileri, kızılderili Navaho halkının doğanın bütünlüğü inancıyla geliştirdiği geleneksel yöntemlere göre yapılıyor. Buna göre yaşamın, doğadaki dört ana elementten, hava, su, ateş ve topraktan güç alarak var olduğuna inanılıyor ve bunların dengesini sağlamaya dönük terapilerle “yenilenme” seansları oluşturuluyor.

Shangri-La’s Villingili Spa- Maldivler: 

Buradaki spa merkezi, James Hilton’un “Lost Horizon” adlı kitabında tasvir ettiği hayali bir yerden ilham alıyor. Bu hayali yerde huzur, mutluluk ve uzun bir yaşam var. Geleneksel Çin felsefesinde “Çi” denen ve bir nevi “hayat enerjisi” manasına gelen felsefenin izinden giden merkezde, Hint Okyanusu manzaralı yoga seansları, buhar banyoları, Asya’ya özgü masajlar, Ayurveda terapileri ve yeşillikler içindeki “yenilenme” odaları, daha sağlam ve huzurlu bir bünyeye kavuşmak isteyenlerin hizmetinde.

Ananda Luxury Himalaya Spa -Hindistan: 

Himalaya Dağları’nın eteğine kurulu Ananda Spa, Hindistan’ın geleneksel terapi yöntemlerini, Batı’nın yöntemleriyle harmanlıyor. Özellikle yoga ve ayurveda terapilerinde asırlık uygulamalar ile modern Spa teknikleri usta ellerde başarıyla sentezleniyor. Kişiye özel planlanan detoks, meditasyon ve yaşlanmayı yavaşlatan terapiler Ananda Spa’daki uygulamalardan sadece birkaçı.

Southern Ocean Lodge Spa- Avustralya: 

Kanguru Adası’nın tepesinde yer alan spa merkezi, ziyaretçilerine dingin bir vaha vadediyor. Güney Okyanusu’nun dalga seslerini dinleyebileceğiniz Southern Ocean Lodge Spa’da, Avustralya yapımı Spa ürünleri kullanılıyor ve geleneksel yöntemler ile son teknoloji bir arada kullanılıyor. Burası, bol oksijenli bir ortamda kendini doğanın bir parçasıymış gibi hissedip tazelenmek isteyenleri hayal kırıklığına uğratmıyor.

Richmond Nua Wellness Spa-Sapanca: 

Evden çok fazla uzaklaşmadan spa keyfi yapmak isteyenler için de ülkemizde sayısız alternatif var. Sapanca’daki Richmond Nua Spa, orman ve göl manzarasının kesiştiği huzurlu bir yerde. Onlarca farklı su terapisi, 100’ü aşkın masaj ve bakım seçeneği, kişiye özel reiki, meditasyon ve fitness seçenekleri bir adım uzağınızda.

Six Senses Spa Kempinski-Bodrum: 

Geniş ve ferah bir mekan tasarımına sahip olan merkez, Ege Denizi manzaralı. Merkezde, geleneksel Türk misafirperverliği ile Six Senses Spa’larının dünyaca tanınan Uzakdoğu spa felsefesi biraraya getiriliyor. Burada sıcak taş masajından anne adaylarına özel bakıma kadar yüzlerce seçeneği bir arada bulmak mümkün.

Mardan Palace Spa-Antalya: 

Dünyanın dört bir yanında uygulanan egzotik terapilerin hemen hepsi burada var. İsterseniz Akdeniz’in yoğun tuz içeren masmavi sularının terapik etkisinden yararlanın, isterseniz oryantal buhar banyosunda gevşeyin. Buhar banyosu ve sauna sonrası, kan dolaşımının düzenlenmesi için dilerseniz kar odası seçeneği de mevcut.

Sheraton Botanica Termal Spa-Çeşme: 

Bünyesindeki termal havuzlarla spa konusunda bir hayli iddialı olan merkezde, çok çeşitli su terapileri ve balneoterapi denen çeşitli yöntemler uygulanıyor. Isıtılmış deniz suyu havuzu, selülit karşıtı masaj ya da süt banyosu da merkezin hizmetleri arasında.

Son Güncelleme: 02.05.2019 18:14
Anahtar Kelimeler:
TatilStresSpaSpa Merkezleri
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.