Şehit ateşi 16 evi yaktı kavurdu: Şehitler yola çıktı

Dağlıca Askeri Üs Bölgesi yolunda kurulan kahpe tuzakta şehit düşen askerler Van Askeri Hastanesi'nden bugün yola çıkıyor. 16 Mehmetçik, 16 fidan toprakla buluşmaya hazırlanıyor.

08 Eylül 2015 Salı 00:59
Şehit ateşi 16 evi yaktı kavurdu: Şehitler yola çıktı






Şehit ateşi 16 evi yaktı kavurdu: Şehitler yola çıktı

Dağlıca Şehitleri, Son dakika Dağlıca şehitleri, Dağlıca son durum,  Dağlıca Askeri Üs Bölgesi yolunda kurulan kahpe tuzakta şehit düşen askerler Van Askeri Hastanesi'nden bugün yola çıkıyor. 16 Mehmetçik, 16 fidan toprakla buluşmaya hazırlanıyor. Yüreğimizi yakan kalleş pusuda hayatını kaybedenlerin isimleri açıklandıktan sonra gözyaşları sele döndü. İki gündür evlatlarından haber alamayan asker aileleri ise yetkililere adeta ateş püskürdü..

Hakkari Dağlıca'daki hain saldırıda şehit düşen askerlerin kimlikleri ve memleketleri belli olurken, cenazeler de helikopterle Van'a getirildi.Helikopterden alınan şehitlerin cenazeleri 10 ambulansla İskele Caddesi üzerinde bulunan Van Asker Hastanesi'ne kaldırıldı.

Dün akşam saatlerinde PKK'lıların hain pususu sonucu Dağlıca'daki saldırıda şehit olan askerlerin kimlikleri ve memleketleri de açıklandı.


16 şehidin isimleri ve memleketleri ise şöyle:

(Rütbe ve isim/Doğum tarihi/Memleket)

Piyade Kurmay Yarbay İlker Çelikcan / 1976 / Erzurum-Olur

Piyade Çavuş Tolga Artuğ / 1991 / Iğdır

Muhabere Uzman Onbaşı Özgür Yatakdere / 1993 / Manisa-Salihli

Piyade Er Adnan Ergen / 1990 / Muğla-Seydikemer

Piyade Er Uğur Yıldız / 1987 / Tokat-Erbaa

Piyade Er Resul Coşkun / 1992 / Konya Kadınhanı

Piyade Onbaşı Fatih Duru / 1988 / Çanakkale-Ezine

Piyade Er Cihan Aksarı / 1988 / Düzce

Piyade Uzman Çavuş Tayfur Hançer / 1990 / Ardahan-Göle
Topçu Uzman Çavuş Tuğrul Köseoğlu / 1987 / Konya-Ereğli
Piyade Er Muharrem Öksüz / 1995 / Konya-Karatay

Astsubay Kıdemli Çavuş Cemre Salih Gözen / 1990 / Mersin-Tarsus

Bakım Üstçavuş Okan Taşan / 1988 / Erzurum-Şenkaya

Bakım Uzman Çavuş Harun Saltalı / 1986 / Kahramanmaraş- Andırın

Bakım Astsubay Çavuş Deniz Göçkün / 1992 / Balıkesir-Karesi

Bakım Astsubay Mustafa Özdemir / 1992 / Bilecik-Bozüyük

TARSUS'TA GÖZYAŞLARI

Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde terör örgütü PKK mensuplarının düzenlediği saldırıda şehit olan Astsubay Çavuş Cemre Salih Gözen'in Mersin'in Tarsus ilçesindeki ailesine acı haber verildi.

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yavuz Bulut, Tarsus Emniyet Müdürü Salim Çakan ve diğer yetkililer, sağlık ekibiyle 25 yaşındaki Gözen'in Yeşilyurt Mahallesi'nde bulunan babaevine gitti.

Kaymakam Atmaca, şehidin babası Hayri ve annesi Fatma Gözen'e oğullarının şehadet haberini verdi. Ağıtlar yakarak ağlayan anne ve babayı sağlık ekipleri sakinleştirmeye çalıştı.

Anne Fatma Yavuz, şehidin polis olan kız kardeşi Doğa'ya sarılarak gözyaşı döktü. Bu arada, üç çocuklu ailenin tek oğlu olduğu öğrenilen şehidin evine Türk bayrağı asıldı.

Dağlıca'da meydana gelen saldırıda şehit olan Astsubay Çavuş Cemre Salih Gözen'in bir yakınının sosyal medya üzerinden yazdıkları yürek dağladı.

ACILI BABA AMBULANSA ALINDI

Yüksekova Dağlıca'da şehit olan 16 askerden Uzman Çavuş Adnan Ergen'in Muğla'nın Seydikemer İlçesi'nde oturan ailesine acı haber ulaştı. Mehmet ve Hacer Ergen çiftiyle yakınları haber üzerine sinir krizi geçirdi. Evde fenalaşan ve kalp hastası olduğu belirtilen baba Mehmet Ergen, eve gelen ambulansa alındı.


Yakınlarının yanı sıra mahallede oturanlar da şehidin baba ocağına geldi. Fethiye'den de bir grup, konvoy eşliğinde şehidin evine ulaştı.

EVİN TEK ÇOCUĞUYDU

Bombalı pusuda şehit düşen Manisa Salihlili Uzman Onbaşı 22 yaşındaki Özgür Yatakdere'nin acı haberi de ilçeyi yasa boğdu. Hüseyin-Saniye Yatakdere çiftinin tek çocuğu olan Özgür Yatakdere'nin şehit haberini; MHP'li Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda ile Garnizon Komutanı Binbaşı Yavuz Yavuz birlikte aileye bildirdi. Sinir krizi geçiren aileye, olay yerinde hazır bekletilen sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi. Şehidin evine de Türk Bayrağı asıldı.

2 YIL ÖNCE UZMAN ÇAVUŞ OLMUŞTU

Bombalı saldırıda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Tolga Artuğ'un Manisa'nın Turgutlu ilçesindeki ailesine acı haber verildi. Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Ömer Haşim Ongun, İlçe Jandarma Komutan Vekili Ayhan Dalbaş ve İlçe Müftüsü Nizamettin Doğan ile birlikte, acı haberi vermek için şehidin Cumhuriyet Mahallesi Dar Sokak'taki baba ocağına gitti.
Şehidin kardeşleri Zehra ve Kahraman ile baba Ercan ve anne Sevcan'a Artuğ'un şehadet haberi verildi.

Haberin ardından şehit  uzman çavuşun babaevinin balkonuna ve pencerelerine Türk bayrakları asıldı. Haberi duyan ilçe halkı, şehit evinin önüne akın etti. Artuğ'un 2013'te uzman çavuş olarak göreve başladığı ve 2 yıldır Hakkari'de görev yaptığı, bekar olduğu öğrenildi.

BALIKESİR'DE UMUTLU BEKLEYİŞ ACIYA DÖNDÜ

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nin Dağlıca kesiminde PKK’lı teröristlerin saldırısında şehit olan 16 askerden biri olan Bakım Astsubay Çavuş Deniz Gökçün Balıkesir’deki baba ocağına ateş düştü.

Dağlıca Tabur Komutanlığı’ndan operasyona gitmek üzere ayrılan askeri zırhlı araçlardan birinin içinde olduğu bildirilen şehit Astsubay Çavuş 22 yaşındaki Deniz Göçkün’ün şehit düştüğü ailesine açıklandı. Balıkesir Garnizon Komutanlığı yetkilileri, akşam şehidin Adnan Menderes Mahallesi’ndeki evine giderek annesi Ayfer Gökçün ile babası Serhat Gökçün’e acı haberi verdi. Oğullarından iki gündür haber alamayan buna rağmen umutla iyi haberi bekleyen ailesi, acı haberi öğrenince yıkıldı. Şehit astsubayın Ulaş adında bir de kardeşi olduğu öğrenildi.
Son Güncelleme: 08.09.2015 01:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.