Şehitler anıtına holigan saldırısı: Maçınız da batsın takımınız da

Bu topraklar uğruna can veren gencecik bedenleri gelecek kuşaklara anlatmak için dikilen anıtlar, bir avuç capulcu sürüsünün oyuncağı oldu. Eline boya alan kendini bilmez sözde futbol tutkunu çapulcular şehitler anıtını kirleten sözler yazdı

21 Aralık 2015 Pazartesi 12:02
Şehitler anıtına holigan saldırısı: Maçınız da batsın takımınız da






Şehitler anıtına holigan saldırısı: Maçınız da batsın takımınız da

Şehitlerin anısını yaşatmak, onları gelecek kuşaklara aktarmak için dikilen anıtlar, kendilerine futbol taraftarı süsü veren çapulcuların saldırısına uğradı. Bir avuç kendini bilmez Kayserili çapulcunun kirlettiği Şehitler Anıtı'nı gören vatandaşlar tepkisini gizleyemedi.

Medicana Sivasspor- Kayserispor karşılaşmasını izlemek üzere Sivas'a gelen Kayserispor taraftarından bir grubun, Şehitler Anıtı'na sprey boya ile çeşitli yazılar yazması kentte tepki çekti. Belediye ekipleri, yazıları temizlerken, Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Mustafa Hızal, saygısızlığı kınadı.

BU SAYGISIZLIĞI KÖPEKLER BİLE YAPMAZ


Mehmet Paşa Mahallesi, Saraybosna Caddesi üzerindeki Şehitler Anıtı, önceki gece Kayserisporlu holigan bir grubun boyalı saldırısına uğradı. Maç öncesi gece kente gelen bir grup taraftar Şehitler Anıtı'nın duvarlarına, 'Babanız Kayserispor', 'Bir gece ansızın geldik' ve 'Kapalı Kale Ultras' ifadelerini yazdı. Sosyal medyada da paylaşılan bu görüntüler, kentte büyük tepkiyle karşılandı. Dün saat 13.00'te karşı karşıya gelen iki ekip sahadan golsüz beraberlikle ayrıldı.


Yazılar bu sabah Sivas Belediyesi tarafından temizlenirken Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Mustafa Hızal bu saldırıya tepki gösterdi. Şehitlik Anıtı'na yapılan saldırıyı kınadıklarını belirten Hızal, "Burada vatanımızın bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden aziz şehitlerimiz adına yaptırılan bu anıta dün yaşanan bu hadise şehitlerimize yapılan çok büyük bir saygısızlıktır. Bu çirkin saldırıyı kesinlikle Kayserili hemşehrilerimizin yaptığını düşünmüyoruz. Çünkü Kayserili hemşehrilerimiz geçtiğimiz hafta içerisinde şehitlerini ebediyete uğurladılar. Şehitlik anıtımıza bu haince ve şerefsizce yapılan saldırı şehitlerimize saygısızlıktır, bu saldırıyı lanetle kınıyorum. Biz Kayserili kardeşlerimizle her zaman birlikte olduk. Geçmişte bazı yaşanan tatsız yaşanan olaylar olmuş olabilir, ama biz her zaman birbirimizi kucakladık. Birileri bu ülkenin huzurunu kaçırmak için bu tür provakatif eylemler yapıyorlar ve bizleri birbirimize düşürmeye çalışıyorlar. Çok farklı bir dönemden geçiyoruz. Biz millet olarak hiçbir zaman bu tür hainliklere fırsat vermedik ve vermeyeceğiz. Biz Sivas olarak bu tür bu haince saldırıları şiddetle ve nefretle kınıyoruz" dedi.
Kayserili futbol kulüplerine seslenen Sivaslı vatandaşlar ise 'Aranızdaki çapulculardan kurtulun, onları ıslah edin. Önce vatanı milleti için canın verenlere saygılı olmayı öğrensinler, sonra taraftar olarak Sivas'a gelsinler' diyerek tepkilerini dile getirdiler..
Son Güncelleme: 21.12.2015 12:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.