Şifa kaynağı Sultaniye Kaplıcaları

MUĞLA'nın Köyceğiz İlçesi'nde bulunan, romatizma, sinir, göz, deri ve kadın hastalıkları başta olmak üzere birçok rahatsızlığı iyi geldiği belirtilen Sultaniye Kaplıcaları ile buradaki çamur banyolarına, yerli ve yabancı turistler...

25 Haziran 2015 Perşembe 11:32
Şifa kaynağı Sultaniye Kaplıcaları






MUĞLA'nın Köyceğiz İlçesi'nde bulunan, romatizma, sinir, göz, deri ve kadın hastalıkları başta olmak üzere birçok rahatsızlığı iyi geldiği belirtilen Sultaniye Kaplıcaları ile buradaki çamur banyolarına, yerli ve yabancı turistler yoğun ilgi gösteriyor.
Köyceğiz Gölü'nün güney batısında Ölemez Dağı'nın eteklerinde yer alan Sultaniye Kaplıcaları, antik dönemde konaklama amacıyla kullanıldı. Sultaniye Kaplıcaları, Roma döneminde ise hastane haline getirildi ve girişine 'Tanrılar adına buraya ölüm giremez' yazıldı. Adını bu yazıdan aldığı belirtilen Ölemez Dağı eteklerindeki Sultaniye Kaplıcalarının, yapılan araştırmalarda birçok hastalığa iyi geldiği ortaya çıktı. Romatizma, böbrek ve idrar yolları rahatsızlıkları, bel ağrısı, siyatik, nefrit, lumbago, metabolizma bozuklukları, ruhsal yorgunluk, cilt ve kadın hastalıkları bulunan yerli ve yabancı turistler, bunun üzerine kaplıcalara akın etmeye başladı. Köyceğiz ve Dalyan'dan yola çıkan tur tekneleriyle ulaşılabilen kaplıcalara; kışın yaklaşık 600, yaz sezonunda ise 2 bin civarında yerli ve yabancı turistin ziyaret gerçekleştirdiği belirtildi.
HASTALAR 10 GÜN KALIYOR
Kaplıca Sorumlusu Mehmet Kemik, kaplıcalar ile çamur banyolarının kullanımıyla ilgili bilgi verdi. Çamuru vücuda ince bir şekilde sürdüklerini sonra güneşte kurumasının beklendiğini belirten Kemik, çamurun kılların dibindeki gözenekleri açtığını ve cilde fayda sağladığını kaydetti. Mehmet Kemik, "Sultaniye Kaplıcaları, barındırdığı radon miktarı bakımından dünyada ikinci sırada yer alıyor. Romatizma, sinir, göz, deri ve kadın hastalıkları başta olmak üzere birçok hastalığa iyi geldiği söyleniyor. Kaplıcaların, özellikle vücuttaki kireçlenmelere çok iyi geliyor. Hastalıkları için gelenler ortalama 10 gün kalıp günde üç kez kaplıcaya giriyor" diye konuştu.
EN FAZLA İLGİ İNGİLİZ VE RUSLARDAN
Tesisleri en fazla Rus ve İngiliz turistlerce ziyaret ettiğini söyleyen Kemik, yerli turistin ise çamur banyosundan daha çok kaplıcayı tercih ettiğini belirtti. Kemik, "Bölgedeki şifalı kaplıca ilgi çekiyor. Milattan sonra 2. Yüzyıl'da, Roma döneminden kalma bir hastane varmış. İnsanlar buraya şifa bulmak için geliyor. Zeus'un, Apollon'u burada kutsadığı da söyleniyor. Termal havuzun özellikle kemik ve cilt hastalıklarına iyi geldiği biliniyor" dedi.
İngiltere'den tatil için geldiğini ve kaplıcaları çok beğendiğini kaydeden Janeet Suurman, "Burası çok güzel bir yer. Tüm vücuduma çamur sürdüm. Daha sonra sıcak suya girdim. Vücudumda yarattığı etkiyi fark edebiliyorum. Herkese tavsiye ederim" dedi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.