Silahlı bayram kutlaması yapılmaması için asılan pankarta uydular

Alaattin ONUR/AKYAZI (Sakarya), () - BAYRAMLARDA tabanca ve tüfeklerle kutlamaların yapıldığı Sakarya'nın Akyazı ilçesinde, tabancalı kutlamalarının önüne geçmek için 'Silahlı kutlamaya hayır' yazılı pankartlar asıldı. Her...

24 Eylül 2015 Perşembe 15:00
Silahlı bayram kutlaması yapılmaması için asılan pankarta uydular






Alaattin ONUR/AKYAZI (Sakarya), () - BAYRAMLARDA tabanca ve tüfeklerle kutlamaların yapıldığı Sakarya'nın Akyazı ilçesinde, tabancalı kutlamalarının önüne geçmek için 'Silahlı kutlamaya hayır' yazılı pankartlar asıldı. Her yıl bayram namazı sonrası yapılan silahlı kutlamalar bu kez yapılmadı.  
Akyazı'ya bağlı Kuzuluk mahallesinde geçtiğimiz aylarda Kuzuluk Sosyal Yardımlaşma Derneği ve Kuzulukluklu vatandaşların aldığı kararla eğlencelerde silah atılmaması için karar alınmıştı. Bu karar sonrasında da her yıl dini bayramlarda bayram sabahları tabanca ile yapılan kutlamaların önüne geçmek için de Kuzuluk Mahallesi'nde çeşitli yerlere 'Silahlı kutlamaya hayır' pankartları asıldı. Kuzuluk Sosyal Yardımlaşma Dernek Başkanı Murat Çakmakçı, dernek üyeleriyle birlikte bayram karşılamalarında tabancaların ateşlenmemesini amaçladıklarını söyledi. Bu doğrultuda bu sabah bayram namazı sonrası gelenek haline gelen cami bahçesinde silahlı kutlama yapılmadı.

FOTOGRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.