Simav beşik gibi

KÜTAHYA'nın Simav ilçesinde, dört dakika arayla büyüklüğü 4.1 ve 3.2'lik iki ayrı depremle sallandı. Üçüncü deprem de Simav'a bağlı Söğüt köyünde meydana geldi. Bu depremin de büyüklüğü 4.1 olarak kaydedildi.   Simav güne...

22 Eylül 2015 Salı 11:12
Simav beşik gibi






KÜTAHYA'nın Simav ilçesinde, dört dakika arayla büyüklüğü 4.1 ve 3.2'lik iki ayrı depremle sallandı. Üçüncü deprem de Simav'a bağlı Söğüt köyünde meydana geldi. Bu depremin de büyüklüğü 4.1 olarak kaydedildi.  
Simav güne depremlerle başladı. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Merkezi verilerine göre herhangi bir can ve mal kaybına yol açmayan depremin ilki saat 09.25'te yerin 5 kilometre derinliğinde ilçe merkezine 23 kilometre mesafedeki Şenköy'de meydana geldi. 4.1 büyüklüğündeki deprem sonrasında paniğe kapılan vatandaşlar kendilerini sokağa attı. 4 dakika sonra bu defa ilçe merkezine 26 kilometre mesafedeki İnlice Köyü'nde ikinci bir sarsıntı yaşandı.
Yerin 4,5 kilometre derinliğinde meydana gelen 3.2'lik depremde yine sokağa fırlayan vatandaşlar bir süre ev ve işyerlerine giremedi. Saat 10.11'de Söğüt köyü merkezli bir deprem daha oldu. Bu depremin de büyüklüğü 4.1 olarak ölçüldü. Son depremle birlikte paniğe kapılarak sokağa fırlayan vatandaşlar bir süreliğine ev ve işyerlerine dönemedi.
17 Şubat 1999'da 5'lik, 19 Mayıs 2011'de 5.9'luk depremlerde Simav'da 2 kişi ölmüş, bazı vatandaşlar yaralanmış ve çok sayıda binada da orta ve ağır derecede hasarlar oluşmuştu. Binalarda meydana gelen orta ve ağır hasarlar nedeniyle Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Simav'da deprem mağduru vatandaşlar için ilçenin Muradınlar Mahallesi'nde 9 büyüklüğünde depreme dayanıklı 928 kalıcı konut yaptırmıştı.

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.