Şişecam Topluluğu'na Ar-Ge ödülü

-Şişecam Topluluğu Araştırma ve Teknoloji Geliştirme Başkanı Prof Dr Oktik, Fikri Mülkiyet Yetkinliği ödülünü Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün elinden aldı

20 Aralık 2017 Çarşamba 14:39
Şişecam Topluluğu'na Ar-Ge ödülü






İSTANBUL (AA) - Şişecam Topluluğu’nun Ar-Ge faaliyetlerini gerçekleştiren Şişecam Bilim ve Teknoloji Merkezi, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Fikri Mülkiyet Yetkinliği ödülüne layık görüldü. Şişecam Topluluğu Araştırma ve Teknoloji Geliştirme Başkanı Prof Dr Şener Oktik, ödülü Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün elinden aldı.

Şişecam açıklamasına göre, Şişecam Topluluğu, Ar-Ge alanındaki başarısını Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 20-21 Aralık'ta Ankara Congresium'da gerçekleştirilen 6. Özel Sektör Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri Zirvesi’nde aldığı ödülle taçlandırdı.

Şişecam Topluluğu’nun 40 milyon TL'lik yatırımla Gebze-Çayırova’da faaliyete geçirdiği Bilim ve Teknoloji Merkezi, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Fikri Mülkiyet Yetkinliği ödülüne layık görüldü. Şişecam Araştırma ve Teknolojik Geliştirme Başkanı Prof Dr. Şener Oktik ödülü Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün elinden aldı.

Şişecam Bilim ve Teknoloji Merkezi, bu ödül için bakanlık tarafından desteklenen 889 Ar-Ge merkezi arasından seçildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Oktik, Şişecam Topluluğu’nun cam bilimi ve teknolojisi alanında geleceğin ürünlerine ve üretim teknolojilerine yön verdiğini belirtti.

Şişecam Topluluğu bünyesindeki ArTeGe (Araştırma ve Teknolojik Geliştirme) faaliyetlerinin lokomotifi konumunda olan Şişecam Bilim ve Teknoloji Merkezi'nin toplam 9 bin 400 metrekare kapalı alana ve ödüllü bir yeşil bina olma özelliğine sahip bulunduğunu dile getiren Oktik, "Alanında Türkiye’nin en büyük ve donanımlı, dünyanın da sayılı Ar-Ge merkezleri arasında yer alan Şişecam Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde yurt içi ve yurt dışında araştırma ve teknolojik geliştirme çalışmaları alanında 225 yetkin uzmanın görev alıyor. Araştırma ve Teknolojik Geliştirmeye bağlı bir büyüme hedefleyen Şişecam Topluluğu, bu alandaki yatırımlarını hız kesmeden sürdürüyor" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.