Siviller Askeri Gemilerle Denize Açıldı

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'ndeki Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'nda, Preveze Deniz Zaferi'nin 476'ncı yıldönümü ile Deniz Kuvvetleri Günü etkinlikleri kapsamında, sivil vatandaşlar ilk kez askeri hücumbot ve fırkateynlerle denize açılarak...

28 Eylül 2014 Pazar 18:51
Siviller Askeri Gemilerle Denize Açıldı






MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'ndeki Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'nda, Preveze Deniz Zaferi'nin 476'ncı yıldönümü ile Deniz Kuvvetleri Günü etkinlikleri kapsamında, sivil vatandaşlar ilk kez askeri hücumbot ve fırkateynlerle denize açılarak eğitim seyri gerçekleştirdi.
Preveze Deniz Zaferi'nin 476'ncı yıldönümü ile Deniz Kuvvetleri Günü için Aksaz Deniz Üssü'nde çeşitli kutlama programları düzenlendi. Kutlamaların ikinci gününde üstte demirli savaş gemileri, kapılarını sivillere açtı. Vatandaşlar askeri bandonun çaldığı marşlar eşliğinde 'TCG Gediz' fırkateyni, 'TCG Bora' hücumbotu, karakol gemileri 'TCG Kaş' ve 'TCG Köyceğiz' ile bir söndüren gemisine gruplar halinde bindirildi.
Gemilerin körfezden çıkmasının ardından porgramdaki eğitim faaliyetleri de başladı. Senaryo gereği ilk olarak 'TCG Bora' hücumbotunun mutfak kısmında çıkan yangına müdahale edildi. Ardından karakol gemileri 'TCG Bora' ve 'TCG Gediz' arasında 'posta çantası' manevrası gerçekleştirildi.
Birbirine yanaşan iki gemi arasında malzeme transferi yapıldı. Transfer sonrasında iki gemiden de denizcilik geleneklerine göre marş çalındı. Son olarak 'TCG Gediz' fırkateyninde helikopter harekatı düzenlendi. Gemi radarları tarafından bir hedefin tespit edilmesiyle havalanan helikopter, keşif ve gözetleme faaliyeti yaptı. Hedefin gemiden açılan ateşle vurulmasının ardından helikopter gemiye dönüş yaparak görevini başarıyla tamamladı.
İLK KEZ SİVİLLER GEMİLERLE SEYRE ÇIKTI
Karakol Gemileri Grup Komutanı Deniz Binbaşı Zeki Canım, "Yaptığımız faaliyetleri vatandaşlarımızla paylaşmak istedik. Geminin savaş düzenini nasıl aldığı ve nasıl reaksiyon gösterildiği gibi faaliyetlere şahit olacaklar. Bu etkinlik halkımızın bizi daha yakından tanıması açısından önemli" dedi. Personel ailelerinin gemilere alınmasıyla ilgili daha önce bazı etkinlikler düzenlendiğini hatırlatan Canım, "Ancak vatandaşların gemilerle seyre çıkması ilk defa oluyor. Sivil vatandaşların gemilerin seyir faaliyetine katılması bizim için de çok önemli" diye konuştu.
Yaklaşık 4 saat süren etkinlik, gemilerin Aksaz Deniz Üssü Limanına dönmesiyle sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.