STV ÖNÜNDE EYLEM...

Naci YÖNER / İSTANBUL, ()  14 Aralık Operasyonu'nu protesto eden yaklaşık 500 kişilik grup, Çamlıca'da bulunan Samanyolu TV binası önünde toplanarak eylem yaptı. Alkışlarla operasyonu protesto eden grup üyeleri, gözaltındakilerin...

16 Aralık 2014 Salı 17:50
STV ÖNÜNDE EYLEM...






Naci YÖNER / İSTANBUL, ()  14 Aralık Operasyonu'nu protesto eden yaklaşık 500 kişilik grup, Çamlıca'da bulunan Samanyolu TV binası önünde toplanarak eylem yaptı.
Alkışlarla operasyonu protesto eden grup üyeleri, gözaltındakilerin kurtulması için de Kur'an okudu.
Eylemcilere destek vermek için STV binasına gelen Burdur Bağımsız Milletvekili Hasan Hami Yıldırım, “Sadece bu operasyonu yapabilmek için, sadece bu gözaltıları yapabilmek için, bakın 'Makul Şüphe Yasası'nı yeniden çıkardılar. Çünkü biliyorlardı ki, delil yok ellerinde, bulamayacaklar, bari makul şüphe ile bulalım dediler" şeklinde konuştu.

Gazeteci-yazar Ahmet Turan Alkan da, “Hükümet bizim şahsi haklarımızı, temel haklarımızı, Anayasal haklarımızı, bugüne kadar nasıl elde edildiğini hiç düşünmeden, rahatlıkla kullanabildiğimiz haklarımızı askıya alabilecek bütün kanuni düzenlemeleri yaptı. Bunların hiçbirisi hukuka uygun değil, evrensel hukuka uygun değil. Fakat bunların bütün kanuni dayanakları hazırlandı" dedi.
SODER Yönetim Kurulu üyesi, sunucu ve dizi oyuncusu Reha Yeprem de, STV binası önünde bekleyenlere hitaben kısa bir konuşma yaptı. Yeprem, “Arkadaşlarımızı bıraktılar, ama keşke götürmeselerdi. Darısı Hidayet abimizin de başına. Onu da bırakmalarını temenni ediyoruz" dedi.
Hidayet Karaca'nın dizileri en güzel şekilde yazmak, oynatmak ve çekmekten başka bir amacı olmadığını belirten Reha Yeprem, “Hidayet abimiz gerçekten suçlu ise, ki ben burada Ekrem Dumanlı abimizi de kastederek ifade ediyorum ki, Tarçın'ın arkadaşları Gülçin, Nurçin ve Kakule ('Tarçın ve Arkadaşları' adlı çizgi filmin kahramanları) ne kadar suçluysa, onlar da o kadar suçlu" dedi.
Bu arada, Uğur Murathan adlı halk müziği sanatçısının türküyle yaptığı protesto da alkışlarla karşılandı.

(FOTOĞRAF)

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.