Suriye'de Esed rejiminin saldırıları sürüyor

Suriye'nin Türkiye sınırındaki "çatışmasızlık bölgesi" İdlib'e yoğun hava saldırıları devam ediyor.

23 Eylül 2017 Cumartesi 14:46
Suriye'de Esed rejiminin saldırıları sürüyor






İDLİB/HUMUS (AA) - Suriye'de muhaliflerin kontrolündeki İdlib ile Humus'un Telbise ilçesine saldırılar devam ediyor. Dün geceden sabah saatlerine kadar süren saldırılarda 11 sivil hayatını kaybetti, 20'si de yaralandı.

İdlib'in güneyindeki Han Şeyhun, Serakib ilçeleri ile Temania, Keyef Zita beldeleri ve Latamina, Hiş, Tel Merdik, Ebla köyleri hava saldırılarının hedefi oldu.

Söz konusu bölgelere düzenlenen en az 30 saldırıda, toplam 7 sivil öldü, 20 sivil yaralandı. Böylece son 5 günde İdlib'de ölen sivillerin sayısı 42 oldu.

İdlib Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) Sorumlusu Mustafa Hac Yusuf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Savaş uçakları 100 kilometrekarelik alana saldırı düzenliyor. Ölü ve yaralı sayısını net olarak bilmiyoruz. Ekipler halen yaralı taşıyor. Sivil savunma ekiplerinden de 5 kişi yaralandı." ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İdlib'e gerçekleştirilen hava saldırılarında sivillerin hedef alınmasından kaygı duyulduğu bildirilmişti.

Saldırılarda, sağlık görevlilerinin ve sivil savunma çalışanlarının hedef alındığı vurgulanan açıklamada, bu saldırıların, Esed rejiminin ve müttefiki olan Rusya'nın saldırı biçimine uyduğuna dikkat çekilmişti.

Humus'ta 4 sivil kayıp

Öte yandan Beşşar Esed rejimine bağlı güçlerin Humus'un Telbise ilçesine düzenlediği topçu saldırılarında da 4 sivil hayatını kaybetti.

Telbise merkez hastanesinin sosyal medya aracılığıyla yaptığı açıklamaya göre, saldırıda, muhaliflerin oluşturduğu geçici hükümete bağlı il milli eğitim müdürünün de aralarında bulunduğu 4 sivil öldü, çok sayıda kişi yaralandı.

Suriye'nin orta kesimindeki Humus'un kuzeyinde, muhaliflerin kontrolündeki Telbise ilçesi yaklaşık 5 yıldır rejimin askeri kuşatması altında tutuluyor.

Muhabir: Burak Karacaoğlu,Mohamad Misto

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.