Tarsus'ta sessiz 8 Mart yürüyüşü (2)

KADINLARDAN ÖZGECAN'IN AİLESİNE ZİYARET Mersin'e giden Türk Kadınlar Birliği yönetimi, Tarsus İlçesi'nde öldürülen üniversiteli Özgecan Aslan'ın ailesini ziyaret ederken, Genel Başkan Sema Kendirci Uğurman, kadına yönelik şiddetin...

08 Mart 2015 Pazar 17:48
Tarsus'ta sessiz 8 Mart yürüyüşü (2)






KADINLARDAN ÖZGECAN'IN AİLESİNE ZİYARET
Mersin'e giden Türk Kadınlar Birliği yönetimi, Tarsus İlçesi'nde öldürülen üniversiteli Özgecan Aslan'ın ailesini ziyaret ederken, Genel Başkan Sema Kendirci Uğurman, kadına yönelik şiddetin durdurulması için toplumun her kesimine görev düştüğünü söyledi. Yaklaşık bir saat süren ziyaret sırasında Genel Başkan Sema Kendirci Uğurman, Özgecan Aslan'ın annesi Songül Aslan ile babası Mehmet Aslan'a baş sağlığı diledi. Ziyaretin ardından açıklama yapan Uğurman şöyle konuştu: "Türk Kadınlar Birliği olarak Türkiye'nin dört bir bucağından ve KKTC'den tüm şubelerimizin temsilcileri ile birlikte Özgecan Aslan'ın ailesini ziyaret ettik. Zaten bu 8 Mart'ı biz Özgecan'a adadık. Çünkü Türk Kadınlar Birliği 91 yıldır eşitlik için mücadele eden, bu eşitliğin önündeki en büyük engelinde kadına yönelik şiddet olduğunu bilen bir kuruluştur. Yıllardan beri kadına yönelik şiddeti önlemeye yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Aileye destek ve yanlarında olduğumuzu mesajını iletmek için geldik ama asıl mücadelenin bu ülkede bütün kadınların ve tüm erkeklerin bu artık bir cins kırımına dönen kadına yönelik şiddetin durdurulması için toplumun her kesimini göreve davet ediyoruz" dedi.

Mustafa ERCAN/MERSİN, () -

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.