Taşeron işçiler isyan ediyor

"Taşeron işçilerin mağduriyetine kulak verin, aile faciaları yaşanmasın!.."

01 Ağustos 2017 Salı 02:20
Taşeron işçiler isyan ediyor






Karayolları 15.Şube Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren taşeron işçilerin, taşeron firmanın maaşlarını ödememesi nedeniyle maddi sıkıntılarla boğuştuğu öğrenildi.

    
Haber: Kemal KAÇMAZ


Karayolları Kırklareli 15.Şube Müdürlüğü'ne bağlı taşeron işçilerin, aylardır yaşadıkları sıkıntıların artık had safhaya ulaştığı öğrenildi.

Taşeron firmanın devletten hakedişini almasına rağmen işçilerin maaş ücretlerini ödememesi, çalışanları isyan noktasına getirmiş. Taşeron firmanın bununla da kalmayıp karşılığında izin yada mesai ücreti ödeyeceğiz vaadiyle haftasonları da çalıştırıp bir türlü sözünde durmaması işçileri mağdur duruma düşürmüş.

İŞÇİLER AİLEVİ SORUNLARLA KARŞI KARŞIYA
30'un üzerinde taşeron işçisinin bu kadar mağdur olmasına rağmen yetkililerin buna kulak vermemesi işçileri sahipsizlikle başbaşa bırakmış. Birçok ilgili ve yetkilinin hepsinden haberi olmasına rağmen hala mağduriyetlerinin giderilmemesine isyan eden taseron işçilerinin maddi sorunlar karşısında ailevi sorunlar yaşadığı da kaydedildi. 

İŞÇİNE SAHİP ÇIK MÜDÜR
Kendilerini kurumun bir parçası olarak gördüklerini ama aynı kurumun
Şube Müdürü'nün buna duyarsız kalması ve kendilerini sahipsiz bırakmasını üzüntüyle karşıladıklarını belirten işçiler, yaşanacak ailevi facialardan bütün yetkililerin sorumlu olacağını dile getirdiler. 

Yetkililerin bu olaya acilen el atıp taşeron firmaya gerekli yaptırımda bulunması gerektiğini savunan işçiler, devamında şunları söylediler: "Ayın 15'inde almamiz gereken maaşlarımızı, aradan 15 gün geçmesine rağmen hala daha alamadık. Çoğunluğumuz evli barklı ve çoluk çocuk sahibi insanlarız. Bizlerinde evimize ve ailemize karşı sorumluluklarımız, borçlarımız var. Ev kirası, elektrik, su, doğalgaz faturalarımız var. Adeta sıkıntı içerisinde bırakıldık. Biran önce bizlere sahip çıkıp dertlerimize ve sorunlarımıza çözüm bulsunlar. Devlet, Müdür beye maaşı aynı gün vermediğini bir düşünsün bakalım ne yapar. Makamlar da yöneticilikte adaleti ve hakkı koruması gereken makamlardır. Taşeron firmanın sözleşmesini fesh ettirmesi gerekiyor. Bu şikayetleri  ve yaşananları genel müdürlüğe bildirmesi gerekiyor. O makamlar oturma makamı değildir. Hizmet yapma makamıdır. İnşallah ailevi facialar yaşanmadan bu soruna çözüm bulunur".
Son Güncelleme: 01.08.2017 02:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.