Tatilciler Yandex'te en çok Bodrum'u aramış

Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla), () - YANDEX internette en çok aranan tatil yörelerini açıkladı. Tatilcilerin en çok Bodrum'u, Ruslar'ın ise Kemer'i aradığını bildirdi. Kullanıcıların hayatını kolaylaştıran uygulamalarıyla fark yaratan...

21 Ağustos 2015 Cuma 19:14
Tatilciler Yandex'te en çok Bodrum'u aramış






Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla), () - YANDEX internette en çok aranan tatil yörelerini açıkladı. Tatilcilerin en çok Bodrum'u, Ruslar'ın ise Kemer'i aradığını bildirdi.
Kullanıcıların hayatını kolaylaştıran uygulamalarıyla fark yaratan Yandex, Türkiye'deki ve Rusya'daki kullanıcıların tatil için ülkemizde en çok hangi yöreleri aradığını yazılı açıklama duyurdu. Haziran - Ağustos ayları arasında yapılan arama sonuçlarından derlenen analize göre Türkiye'de tatilciler en çok Bodrum'u aradı. Bodrum'u, Antalya ve Alanya takip etti. Rusya'dan yapılan aramalarda ise en üst sırada Kemer yer aldı.
BODRUM HER YERDE BİR NUMARA
Bodrum Yarımadası Tanıtma Vakfı (BOTAV) ve Bodrum Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Kocadon konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Turizmde en önemli konu turist tatilini geçireceği yer konusunda önceden bilgilendirmek ve gideceği yeri iyi tanımasıdır. Bodrum'un turizm potansiyeline ve tanıtımına büyük katkıda bulunan bu projede emeği geçen herkese ve başka Yandex Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ'a teşekkür ediyorum. Yandex'te Bodrum'un bir numara olması dünya turizm fuarlarında yaptığımız tanıtımlarında ne kadar etkili olduğunu ortaya koydu. Dünya markası Bodrum'a bu önemli katkıdan dolayı Bodrumlular bu hizmeti asla unutmayacak" dedi.
Yandex, Türkiye ve Rusya'daki kullanıcılarının yaz mevsimi boyunca ülkemizde en çok aradığı tatil yörelerini derledi. Tatil yörelerinin arama sonuçlarına yönelik yapılan analizde, Türkiye'deki tatilciler tarafından en çok aranan yer Bodrum olurken, Antalya ikinci sıraya yerleşti. Antalya'yı Alanya ve sırasıyla Didim ve Kuşadası takip etti.
ÇEŞME ARAMA SONUÇLARININ YILDIZI OLAMADI

Yandex'in analizinde, Türkiye'deki İnternet kullanıcılarının yaptığı aramalara göre Marmaris altıncı sıraya yerleşirken, son dönemin en popüler tatil beldelerinden Çeşme, listeye yedinci sıradan girebildi. Fethiye'nin sekizinci olduğu tatilci aramalarında Side dokuzuncu, Kemer ise onuncu basamakta kendine yer buldu. Türkiye'deki tatilcilerin en çok aradığı 10 yöre sırasıyla şöyle:
"Bodrum, Antalya, Alanya, Didim, Kuşadası, Marmaris, Çeşme, Fethiye, Side, Kemer"
RUSLAR EN ÇOK KEMER'İ ARIYOR
Yapılan analizde, Yandex'in istatistiklerine göre Ruslar arasında en popüler ülke Türkiye. Rusları'ın Türkiye'de en çok hangi tatil yörelerini aradığı da araştırıldı. Yandex, Rusya'dan gelen verilere göre bu ülkedekiler Türkiye'deki tatil yöreleri arasında en çok Kemer'i araştırmış.
Bu alanda sıralam şöyle:
"Kemer, Side, Marmaris, İstanbul, Alanya, Bodrum, Antalya, Fethiye, Dalaman, Kuşadası."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.